İmren Nilay Tüfekci'yi Samsunlulara şikayet ediyorum

İmren Nilay Tüfekci'yi Samsunlulara şikayet ediyorum

Cevat Öncü İmren Nilay Tüfekci'nin 'Sahte, çakma anket operasyonu' sayesinde seçimi AK Parti'ye hediye ettiğini söyledi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü basın toplantısı düzenleyerek süreci yorumladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öncü, "Dün Halit Bey'i de aradım, kutladım. 31 Mart'a kadar benim kıymetli rakibimizdiniz. Bundan sonra sayın başkansınız, başarılar diliyorum' dedim. Tüm adayları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Seçim sürecini bir nezaket çerçevesinde yürütmeye çalışırken İmren Nilay Tüfekci'nin algı operasyonlarına girdiğini anlatan Öncü, "Bu nezaketi korumaya çalıştık. Ta ki son ayda yapılan dezenformasyon ve bu sipariş anketler, yalanlar, iftiralar, gerçek dışı söylemlere kadar. Sonra ben yine tüm adaylara 'kıymetli rakiplerim' diye hitap etmeye devam ettim. Biri hariç onu kenara bıraktım. Çünkü o etik kurallar çerçevesinde bir kampanya yürütmemeye başladı. O anket manipülasyonları olunca biz dedik ki 'bu doğru değil, buna itirazımız var.' 'Anlaşacağımız daha güvenilir anket firmalarına anket yaptıralım. İddianız buysa, eğer dediğiniz gibi ise ben yarıştan çekilebilirim. Değilse siz çekilecek misiniz?' diye sordum. Bunlar karşılık bulmadı. Türkiye genelinde yüzde 3-4'te kalmış bir parti, burada yüzde 14 oy aldı. O rakip adayın çok başarılı olduğundan değil, anket manipülasyonuyla, yüksek bütçelerle hareket etmesinden dolayı oldu bu. Şunu belirtmek isterim ki yani her partinin aday göstermek, her insanın aday olmak gibi hakkı, şansı var. Ama kampanyayı kendi nezaket kuralları içerisinde götürmek gerekiyordu. Onu yapmadılar. O konuda kırgınım, küskünüm. Böyle seçim süreçlerinde rakipler birbiriyle siyaseten yarışır, eleştirir. Ama bunun dozu, ölçüsü olmalı. Bunun bir ayarı olmalı" ifadelerini kullandı.

İmren Nilay Tüfekci'yi Samsunlulara şikayet ediyorumİYİ Parti'nin içinden bir Tüfekci geçti Peh Peh Peh

O'nu Samsunlulara şikayet ediyorum

İmren Nilay Tüfekci'yi kamuoyunun vicdanına havale eden Öncü, "Böyle seçimden seçime Samsun'a gelip de ondan sonra kaybolup bir dahaki seçim yine gelip birkaç puan fazla alabilmek için 'kural dışı yumruk atmak' diyorum ben buna. Bu nedenle, bu rakibimi affetmiyorum. O'nu Samsunlulara şikayet ediyorum. Göz göre göre ben söyledim, 'kaybettirmeye oynuyorsunuz' dedim. Kendi oyununuzu isteyebilirsiniz, alabilirsiniz ama asla olmayan eylem ve söylemlerle, asla olmayan anketlerle yaptığımız algı operasyonuyla bunu yapmak doğru değildi. Herkesi vicdanına, Samsun kamuoyuna bu anlamda havale ediyorum" dedi.

İmren Nilay Tüfekci'yi Samsunlulara şikayet ediyorum

 

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER