Uzak Durmanız Gereken SEO Teknikleri

Uzak Durmanız Gereken SEO Teknikleri

Ziyaretçi sayınızı artırmaya yarayan seo uygulamaları bazı teknikler söz konusu olunca sayfaları riske atmaktadır.

Ziyaretçi sayınızı artırmaya yarayan seo uygulamaları bazı teknikler söz konusu olunca sayfaları riske atmaktadır. Bu gibi durumlarda hangi seo tekniklerinden uzak durmak gerektiği konusuna yanıt aramak faydalı olacaktır. Seo teknikleri konusunda danışman tavsiyeleri alarak, daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. Uygulanmaması gereken seo tekniklerinin kapsamını güncel olarak temin edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeleri Her Yerde Kullanmak

Yazı veya diğer içerik türlerinde anahtar kelime odağını abartılı şekilde kullanmamalısınız. Bir odak anahtar kelimenin çok yüksek etkileşimi olması ve bunun sıkça kullanımı avantaj demek değildir. Doğru miktarda anahtar kelime kullanmadığınızda Google bunu spam olarak algılamaktadır. Meta açıklamalarında da sürekli aynı anahtar kelime tekrarından kaçınmalısınız.

Google, anahtar kelimelere sandığınızdan çok önem verdiği için anahtar kelime bulucuları verimli kullanmanız gerekir. Dilerseniz özellikle bu alandaseo hizmeti alabilir, kendi araştırmalarınızı daha profesyonel hale getirebilirsiniz.  

Anahtar kelimeleri seçerken arama niyetinden bağımsız düşünmemeye dikkat etmek gerekir.  Fakat arama niyeti ile rakamsal sonuçlar birbirini beslerse verimli seo sağlanmış olur. Aksi halde bir kelime çok aranıyor diye sitenin her yerinde kullanırsanız siteniz özgünlük dışı görünecektir.

İçeriğin Kötü Olması

Günümüz koşulları içerik açısından aktif bir süreci ifade etmektedir. İçeriği okunamaz hale getiren, özgünlükten uzak, robot üretim yazılar Google tarafından elenmektedir.

  • İçeriğin bir ihtiyaca yanıt vermemesi, beklentiyi karşılamaması
  • Kopyalanarak, çalınarak hazırlanması az değişiklik yapılmış olması
  • Yanlış bilgiler vermesi, güncellikten uzak olması
  • İçeriğin akıl sağlığına, fiziksel sağlığa zarar verebilecek durumda olması

Anahtar kelime çalışmasının yapılmaması seo teknikleri açısından uzak durulması gereken kötü içerik özellikleri arasındadır.

Alan Adı & Arama Sorgu Eşleşmesinde Hatalar

Yaklaşık on beş sene önce tam eşleşen alan adları popüler bir durumdaydı ve birçok kişi bunu seo tekniği olarak kullanıyordu. Ancak günümüz koşullarında yüksek hacimli anahtar kelimeler, kullanıcı deneyimlerine tam olarak yanıt veremeyebiliyor.  Dolayısıyla marka isimleri kısa ve öz olmalı, okunabilirlik açısından zorlayıcı olmamalıdır.

Tam eşleşen alan adları gibi eskiyen, uzak durulması gereken başka bir yöntem daha bulunmaktadır. Tam eşleşen arama sorgularını hedeflemek de geçerliliğini yitiren seo tekniklerinden biridir. Bilgi kutucuklarının görüntülenmesi, sorgulamalardaki hedeflemeleri değiştirmektedir.

Sayfaları Anahtar Kelime Versiyonlarına Göre Ayarlamak

Google algoritma güncellemeleri, geçmişte faydalı olan seo tekniklerinin değişmesine neden olmaktadır. Örneğin önceden anahtar kelime versiyonları ile direkt bağlantılı sayfalar hazırlamak seo bakımından en etkili yollardan biriydi. Ancak algoritmalar günümüzde bu tür işlemleri fazla robotik bulabiliyor.

Kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği düşünülen bu yöntemi artık yapmamanız önerilmektedir. Dilersenizseo danışmanlığı alarak bu konuda daha detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Metinler ve Bağlantıları Aşırı Optimize Etmek

Google, Penguin algoritması güncellemesi ardından sitelerdeki aşırı optimizasyonu elemeye yönelmektedir. Site içerisinde sadece bağlantı yönlendiricisi durumundaki metinlerden uzak durarak bu tuzağa düşmemeniz önerilir. Aşırı optimize edilmiş siteler yerine doğal, kullanıcı deneyimi yüksek metinlere odaklanmanız gerekir.

Görünürlük amacı ve kullanıcı deneyimi arasındaki dengeyi iyi kurmaya dikkat etmelisiniz. Site özelliği fark etmeksizin kapsamlı bir çalışma ve analiz süreci ardından seo içeriklerine odaklanabilirsiniz. Elbette bu avantajlı görünen gelişmelerin geçici olabileceğini de unutmamanız gerekir.

Google, dönemsel olarak algoritma güncellemesine gidiyor veseo ipuçlarıher zaman temel bir ihtiyaç halini alıyor.

Meta Anahtar İçeriğini Sayfaya Dahil Etmek

Meta anahtar kelimeler Google sıralamasında bir etki yapmamaktadır. Ancak meta açıklaması bölümündeki kelimeleri yazınıza dahil etmemeniz önerilmektedir. Bunun nedeni, meta anahtar kelimeleri kötü niyetle kullanan sitelerin olmasıdır. Konu tanıtımı olan bölüm, tek seferlik ve etkileyici bir değerlendirme olmalıdır.

Gereksiz Dizinler Kullanmak

Makale ve backlink dizinleri geçmişte katkı sağlasa de günümüzde zarar verir hale gelmiştir. Bu durum, kalitesiz içerikler çoğaldığından yaşanmaktadır. Sitede depolanan kalitesiz makale, backlink dizinleri site puanı bakımından olumsuz sonuçlar verebilmektedir. Çözüm olarak içeriğin kalitesine daha çok önem vermeniz önerilir.

Kullanıcı deneyimi yüksek bir site için ilgi çekici, okunabilir içeriklerden vazgeçmemelisiniz. Başlıkları iyi kullanan siteler, okunabilir içeriğin en iyi habercisi olacaktır. Bu nedenle yazınızı başlıktan itibaren bütün olarak değerlendirmeniz gerekir.

Teknik seo detayları son derece önemlidir, ayrıca içerik üzerinde bu konuda çalışabilirsiniz. Dilerseniz seo hizmeti fiyatları bilgisi alarak daha kapsamlı destek alabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER