AK Parti'yi yenen Dündar partili olacak mı?

AK Parti'yi yenen Dündar partili olacak mı?

Hüseyin Dündar, bağımsız aday olarak kazandığı seçimin ardından AK Parti'ye geçer mi?

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları netleşmeye başladıkça ilginç veriler ortaya çıkıyor. AK Parti Samsun'da elindeki 5 ilçe ile birlikte 7 ilçede varlık gösteremedi. Ancak bu ilçelerden bir tanesini kendi partisinin eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a kaybetti. Dündar, Samsun seçim tarihine damga vuracak şekilde bağımsız aday olarak kazandı.

Dündar, 35.440 oy yani oyların % 42.96'sını alarak Çarşamba'ya bir kez daha belediye başkanı oldu. AK Partili Ender Gür ise 29 bin 267 oyda kalarak %35,48'lik oy oranı ile ikinci sırada yer aldı.

Ancak bağımsız olarak kalması beklenmeyen Hüseyin Dündar'ın AK Parti'ye geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi Samsun mitinginde Hüseyin Dündar için AK Parti'den ayrılarak seçime giren isimlere AK Parti'nin kapısının kapalı olacağını söylemişti. Ancak, AK Parti'nin Samsun'da 7 ilçede kaybetmesi bu durumu değiştirebilir. AK Parti hem kayıplarını bir miktar telafi etmek hem de Çarşamba gibi büyük bir ilçeyi geri kazanmak adına Hüseyin Dündar'a kapılarını açabilir.

DÜNDAR, HALİT DOĞAN'I GÖZ ÖNÜNE ALACAKTIR

Hüseyin Dündar'ın AK Parti'ye geçişindeki diğer önemli bir faktör de Halit Doğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olması. Halit Doğan'ın kendi yerine Çarşamba'da aday gösterilmesini hazmedememişti.  Dündar o seçimde desteğini AK Parti'den çekmişti. Dündar Doğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu AK Parti yerine dünkü seçimlerde rüştünü ispat eden Yeniden Refah Partisi'ne de geçebilir. 

AK Parti'yi yenen Dündar partili olacak mı?Samsun'da parti ile değil hizmet ile kazananlar belli oldu

 

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER