Samsun'da iftar vakti 27 Mart Çarşamba

Samsun'da iftar vakti 27 Mart Çarşamba

Bu yıl Ramazan ayı kaç gün sürecek, kaç saat oruç tutacağız? Ramazan 2024 29 gün mü 30 gün mü oruç tutulacak? Samsun'da iftar vakti 27 Mart Çarşamba

Ramazan ayı genel itibarıyla 30 gün oruç tutulan bir aydır fakat bazı yıllarda bu sayı 29 güne inebiliyor. 2024 yılı Ramazan ayı başlangıcından itibaren 30 gün boyunca oruç tutulacak ve 9 Nisan 2024 Salı arefe gününde son oruç tutulacak. Toplam 30 gün boyunca sürecek bu dönemin sonunda 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı'nın 1. günü kutlanacak.

 

Samsun'da iftar vakti

TarihİmsakSabahÖğleİkindiAkşam (İftar)Yatsı (Teravih)
27.03.202404:5206:1912:4516:15     19:01          20:22

Oruç, Müslümanlar için farz olan ibadetlerden bir tanesidir. Ayrıca İslam'ın beş şartından bir tanesi oruç tutmaktır. Oruç ibadetinin kısaca tanımı; Gün ağarmaya başladığı andan itibaren akşam ezanının okunduğu güneş batış zamanına kadar, hiç bir şey yemeden durmak, bir şeyler içmemek ve en önemlisi kötülüklerden uzak durmaktır. Oruç, Müslümanlar için farz olan ibadetlerden bir tanesidir. Ayrıca İslam'ın beş şartından bir tanesi oruç tutmaktır. Oruç ibadetinin kısaca tanımı; Gün ağarmaya başladığı andan itibaren akşam ezanının okunduğu güneş batış zamanına kadar, hiç bir şey yemeden durmak, bir şeyler içmemek ve en önemlisi kötülüklerden uzak durmaktır.

Oruç tutarken dikkat edilecek şeyler için orucu bozan şeyler için sayfasına gidebilirsiniz.

Sahur nedir?

Sahur kelimesi zaman zaman "Seher" olarak ta kullanılmaktadır. "Seher" aslında Arapça bir kelimedir. Türkiye'de ise daha çok "Sahur" kelimesi kullanılmaktadır.

Sahur, oruç tutan kişilerin imsak vaktine girmeden önce yediği yemeğe denmektedir. Sahur yemeği, imsak vakti ezanı okunması ile birlikte son bulmaktadır. Ramazan ayı dışında bu vakit sabah ezanı vaktidir. Bu yüzden; sahur vakti ne zaman başlıyor, sahur ne zaman bitiyor gibi ramazan ayının sahur saatleri ile ilgili sorularınız varsa sabah namazı saatleri de sizlere aynı sorunun yanıtını vermiş olacaktır.

İftar nedir?

Arapça bir kelime olan İftar kelimesi; "oruç açma, oruç açma vakti, oruç bozma" gibi anlamlara gelmektedir. Oruç tutan insanların saatlerce tuttuğu orucunu açacağı vakte iftar vakti ya da iftar saati denmektedir. İftar vakti, İslam dininde duaların kabul olduğu ve büyük önem arz eden önemli bir vakittir. İftar saatleri bölgeden bölgeye farklılık gösterse de bu vakitlerde her yerde benzeri duygular yaşanmaktadır.

 iftar  samsuniftar vaktiramazan sahur  

EN ÇOK OKUNAN HABERLER