Kubbeler İslam'ın simgesi değildir

 Kubbeler İslam'ın simgesi değildir

Bilirkişi Raporu'nda gündem Ramazan ayı oldu. Ramazan ayında özellikle önem kazanan camilerin konuşulduğu programda kubbelerin İslam'ın simgesi olmadığı, ifade edildi.

Bilirkişi Raporu'nda Ramazan ayının gelmesi ile birlikte camiler ve gıda enflasyonu gündeme getirildi.

Samsun'da üç farklı meslek grubunun deneyimli isimlerinin bir araya geldiği 'Bilirkişi Raporu' yeni bölümünde Ramazan ayının iki önemli unsuru ele alındı. Camilerimizin toplumsal yaşamdaki yeri ve cami mimarilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra özellikle Ramazan ayında gıda ürünlerine uygulanan zamlar masaya yatırıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, önceki Dönem Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve önceki Dönem Samsun Mimarlar Odası Başkanı Mimar İshak Memişoğlu tarafından gerçekleştirilen programda Türkiye'de gıda enflasyonunun 42 aydır sürekli yükselmesinin yanı sıra Ramazan ayında fırsatçıların da ortaya çıkması ile vatandaşın gıdaya ulaşmakta daha çok zorlanması gündeme getirildi.

Cami mimarileri konusunda çarpıcı açıklamaların yer aldığı programda; kubbelerin İslam'ın simgesi olmadığı ifade edildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER