Karapınar'da üniversite öğrencilerine 'Bağımlılıkla Mücadele' semineri

Karapınar'da üniversite öğrencilerine 'Bağımlılıkla Mücadele' semineri

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulunda öğrencilere polis ekipleri tarafından 'Bağımlılıkla Mücadele' konulu seminer verildi.


Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencilerine yönelik Narko Gençlik Projesi kapsamında 'Bağımlılıkla Mücadele' konulu seminer gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmet Kesik Konferans Salonundaki toplantıya çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerde, narkotik suçlarla mücadele ve önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, mobil 'uyuma' uygulaması, madde kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele bir çok konu ayrıntılı olarak anlatıldı. Narkorehber Mehmet Yalçın tarafından öğrencileri bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminer, katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Seminerde öğrencilere arkadaş seçimi noktasında dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırıldığı seminerde, Narko Gençlik Projesi'ne ilişkin bilgi verildi. Çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı seminerde uyuşturucu madde konusunda broşürler de dağıtıldı.
Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, madde bağımlılığı ile mücadelenin en önemli konulardan birisi olduğunu, seminer ile öğrencilerin doğru adımlarla ilerlemesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER