Hasan Togar, mağduru mu oynuyor? Saldırı olayının nedeni bambaşka mı çıktı?

Hasan Togar, mağduru mu oynuyor? Saldırı olayının nedeni bambaşka mı çıktı?

Seçim çalışmaları esnasında Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Adayı Hasan Togar'ın bulunduğu araca saldırı düzenlendiği ve seçim afişinin kurşunlandığı şeklinde gündeme gelen olayın nedeninin bambaşka olduğu iddia ediliyor.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyişinin ardından, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) aday olan ve 2 dönemdir Tekkeköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hasan Togar'ın yaşanan olayı seçim kampanyası için kullanmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Seçim çalışmaları sırasında aracının camının kırıldığı ve seçim pankartı kurşunlandığı şeklinde gündeme gelen olayın nedeninin Togar'ın 2 ay önce işten çıkardığı bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Hasan Togar'a ait seçim aracının camının da asker uğurlaması sırasında çıkan arbededen kaynaklandığı ifade edilen olaya siyaset karıştırarak bir süre önce AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'ne geçen Hasan Togar'ın mağduru oynamaya çalıştığı ve bu durumu siyasi malzeme olarak kullandığı iddia ediliyor.

Seçim çalışmaları ve siyasi çekişmeler ile hiçbir ilgisi bulunmadığı ifade edilen olayı bambaşka bir yöne çevirerek, "Bu ilçeyi kimsenin geçmişe döndürmesine izin vermeyeceğiz" şeklindeki açıklamalarla mağduru oynamaya çalıştığı iddia edilen Hasan Togar'a ait seçim afişinin belediyeden 2 ay önce çıkarılan bir kişi tarafından kurşunlandığı ve gündeme gelen olayın nedeninin bambaşka olduğu belirtiliyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Valiliği, "Tekkeköy Belediye Başkanı'nın seçim kampanyasına saldırı" şeklinde basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Basında ve sosyal medyada 'Tekkeköy Belediye Başkanının seçim kampanyasına saldırı' şeklinde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. 23 Şubat 2024 tarihinde Tekkeköy ilçemizde iki belediye başkan adayı aynı anda Tekkeköy Sanayi Mahallesi'ndeki bir asker eğlencesine gelmiş, iki adayın destekçileri arasında kısa süreli bir ağız münakaşası ve arbede yaşanmış, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle taraflar birbirlerinden ayrılmış ve birbirlerine zarar vermeleri engellenmiştir. Bu konuya ilişkin herhangi bir şikayetçi bulunmamaktadır. Ayrıca belediye başkanı adayının konvoyundaki araçlardan birisinin camının kırıldığına ilişkin herhangi bir müracaat da bulunmamaktadır. 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 09.10 sıralarında, 112 Çağrı Merkezi'ne 'Tekkeköy Işıklı Kavşak'ta, bir şahsın araç içerisinden havaya ateş ettiği' şeklinde gelen ihbar üzerine Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan incelemede; viyadükte asılı olan ve belediye başkan adayına ait olan afişe kurşun isabeti olduğu tespit edilmiştir. Ateş eden şahsın O.K. olduğu tespit edilmiş ve şahıs olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile 30 dakika içerisinde yakalanmıştır. Yakalanan şahıs ifadesinde, Tekkeköy Belediyesi'nde çalışmakta iken 2 ay önce işten çıkarıldığını beyan etmiştir. Şahsa, 'Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet ve mala zarar vermek' suçlarından adli işlem tesis edilmiştir" denildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER