İLKEM'li öğrencilere motivasyon semineri

İLKEM'li öğrencilere motivasyon semineri

SAMSUN – İlkadım Belediyesi tarafından İlkadım Etüd Merkezi'nde (İLKEM) YKS sınavlarına girecek mezun ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınav Kaygısı ve Motivasyon' semineri düzenlendi.


Samsun'un İlkadım Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen seminere, üniversite sınavına hazırlanan çok sayıda öğrenci katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan eğitim koçu kişisel gelişim uzmanı Mehmet Ali Kavaklı ve rehber öğretmen, öğrenci koçu Olcay Önal öğrencilere; sınav kaygısı, sınav kaygısının belirtileri, sınav kaygısıyla baş etme yolları, sınavlara yönelik olumsuz düşünceler, doğru nefes alma ve dikkat gibi birçok konuda bilgi verdi. Kavaklı, seminerde sınav kaygısı ile baş etmede sınava planlı programlı çalışmak, düzenli uyku, spor, cep telefonu kullanımını azaltma, dinlenme ve beslenme, olumlu düşünce ve inançlar, doğru nefes alma ve gevşeme olduğunu vurguladı.

Başkan Demirtaş tecrübelerini paylaştı
Eğitim seminer katılım sağlayan bilgi ve tecrübelerini gençlere aktaran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 'Göreve geldiğimiz andan itibaren eğitim ve öğretime destek vermeye devam ediyoruz. Tek gayemiz var eğitim ve öğretimini maddi imkânsızlıklardan dolayı devam ettiremeyen öğrencelerimize katkıda bulunmak. Bizler her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bundan sonra da eğitim ve öğretime desteklerimiz devam edecek. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum' dedi.
Yaklaşık 1,5 süren etkinlik soru-cevap bölümü ile sona erdi. Seminerin çok verimli ve olumlu geçtiğini belirten öğrenciler ise eğitime verdiği desteklerden ötürü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkür etti.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER