Selanik Sevdalılarından Atatürk düşmanlarına Çok Sert Tepki

Selanik Sevdalılarından Atatürk düşmanlarına Çok Sert Tepki

Samsun Merkezli Selanik Sevdalıları Platformu Atatürk düşmanlarına çok sert tepki gösterdi.

Samsun Merkezli Selanik Sevdalıları Platformu tarafından son günlerde tekrar gündemi işgal eden Atatürk'e, Balkan Türklerine ve cumhuriyet değerlerine yönelik saldırılar üzerine sert bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SELANİK SEVDALILARI PLATFORMUNDAN ZORUNLU KAMUOYU AÇIKLAMASI

BİR: Selanik, Osmanlı İmparatorluğu topraklarına en erken katılan aziz vatan topraklarından birisidir ve 500 yıllık Türk yurdudur.

İKİ: 1402 Ankara savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu fetret döneminde girerken, Anadolu topraklarını kaybeden devlet, varlığını Selanik'in içinde bulunduğu Balkan topraklarında sürdürmüştür.

ÜÇ: Selanik, mübadele ile terk edildiğinde İzmir, İstanbul, Trabzon, Amasya gibi birçok Osmanlı kentine oranla demografik özellikleri bakımından çok daha Türk ve Müslüman kimlikli bir şehirdi.

DÖRT: Selanik'teki Hortacı Camii, tıpkı İstanbul'daki Ayasofya Camii gibi Kiliseden Camiiye dönüşmüş ve yüzlerce yıl namaz kılınıp ezan okunmuş mübarek bir eserdir. Bu şehir, Balkan Harbi yıllarında kaybedilene kadar Türk ? İslam kimliğini yaşayan bir vatan toprağıydı.

BEŞ: Selanik'te Rum, Bulgar, Yahudi gibi başka milletlerin de yaşadığı bir vaka olmakla birlikte nüfus çoğunluğu ve kimliği 1920'li yılların başlarına kadar Türk olarak korunagelmiştir.

ALTI: Balkan Harbi ve Mübadele yıllarında Anavatana sürgün edilen Selanikliler ve diğer Balkan göçmenleri büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır.

YEDİ: Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın lideri hemşerimiz Mustafa Kemal Atatürk,  Türk Milliyetçiliğinin de bayrak isimlerinden birisi olarak hepimizin onuru ve gururudur.

SEKİZ: Son yıllarda Türk ve İslam kimliğine sızmış bir takım eller tarafından sistematik biçimde Balkan Türkleri ve Mübadilleri ötekileştiren, dışlayan, milli kimliğin dışında konumlandıran bir takım etki ajanlarının türediğini üzüntüyle görüyoruz.

DOKUZ: Balkan Türklerine karşı süregelen ırkçı söylemin üstü kapalı biçimde bir Atatürk düşmanlığı taşıdığı ve Türklük mefkûresine karşı nefret duygusu içerdiği açıktır.

ON: Bu çirkin söylemlere karşı Türk Milletini ve devletini uyanık olmaya, adaleti tesis etmekle sorumlu Hukukçularımızı da görev bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz.

 

Selanik Sevdalıları Platformu Adına Akın Üner

Platform Üyesi Kuruluşlar:

Samsun Mübadele Derneği

Asya Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi

EN ÇOK OKUNAN HABERLER