Samsun'da 'Çember-12' ve 'Mercek-12' operasyonu'

Samsun'da 'Çember-12' ve 'Mercek-12' operasyonu'

Samsun'da düzenlenen 'Çember-12' ve 'Mercek-12' operasyonlarında arama kaydı bulunan firariler yakalandı, ruhsatsız çok sayıda silah ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Samsun'un da aralarında olduğu illerde düzenlenen "Mercek-12" ve "Çember-12" operasyonları hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, arama kaydı bulunan çok sayıda kişinin yakalandığını, operasyonlarda ayrıca çok sayıda ruhsatsız silahın ele geçirildiğini belirtti.

Samsun'un da aralarında olduğu 73 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan "MERCEK-12 Operasyonlarında" 710 ruhsatsız tabanca ve 60 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 23 uzun namlulu tüfek, 181 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 974 silah ele geçirildi.

Bin 131 şüpheli gözaltına alındı. Adalete teslim edildi.

Ayrıca 81 İlde Son 4 gündür devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" düzenlenen "ÇEMBER-12" Operasyonlarında Arama Kaydı bulunan 3 Bin 237 Firari Yakalandı. 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 200 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 26 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 11 şahıs "ÇEMBER-12" Operasyonlarıyla yakalandı.

Çok sayıda silah ele geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'un da aralarında olduğu 73 ilde icra edilen 'Mercek-12' operasyonları çerçevesinde ruhsatsız 974 silahın ele geçirildiğini ve bin 131 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İl jandarma komutanlıklarımız ve il emniyet müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Samsun, Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, Kocaeli, Konya, Balıkesir, Malatya, Sakarya, Mardin, Tekirdağ, Aydın, Denizli, Çorum, Muğla, Ordu, Eskişehir, Hatay, Kırklareli, Batman, Kırıkkale, Osmaniye, Şırnak, Amasya, Düzce, Karaman, Trabzon, Uşak, Afyonkarahisar, Aksaray, Kahramanmaraş, Karabük, Muş, Kars, Yalova, Adıyaman, Çankırı, Edirne, Elazığ, Erzincan, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Van, Ağrı, Artvin, Bartın, Bilecik, Bingöl, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Niğde, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Yozgat, Bitlis, Burdur, Isparta, Siirt ve Zonguldak olmak üzere 73 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan 'Mercek-12' operasyonlarında 710 ruhsatsız tabanca ve 60 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 770 tabanca yakalandı. İlk 5 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle; İstanbul'da 129 tabanca 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 168 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de 49 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek ele geçirildi; 65 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da 42 tabanca ele geçirildi, 45 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'da 31 tabanca ele geçirildi, 49 şüpheli gözaltına alındı. Bursa'da 31 tabanca ele geçirildi, 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

81 ilde "Çember-12" Operasyonu: 3 bin 237 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tüm illerde son 4 gündür süren "Aranan Şahıslara Yönelik" yapılan "Çember-12" Operasyonlarında aranmakta olan 3 bin 237 firarinin yakalandığını açıkladı.

Yapılan "Çember-12" operasyonuyla 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 200 firari, 5-10 yıldır aranmakta olan 26 firari, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 11 firari 'Çember-12' Operasyonları sayesinde yakalandı. Hırsızlıktan 577 kişi, dolandırıcılıktan 292 kişi, yağmadan 108 kişi, cinayetten 47 kişi, tecavüzden 66 kişi, uyuşturucudan 558 kişi, terörden 33 kişi, KOM (Kaçakçılık, Organize) 307 kişi olmak üzere, diğer suçlardan aranan firarilerle birlikte toplam 3 bin 237 kişi yakalandı.

81 il genelinde aranan firarilere yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda bu kişiler; yol kernarındaki aramalarda, ev ve iş yerlerine düzenlenen baskınlarda, kimlik kontrollerinde yakalandı.

 

Güvenlik güçlerine teşekkür

Operasyonu icra eden kolluk kuvvetlerine teşekkürlerini ileten Bakan Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER