Şırnak'ta üniversiteli öğrencilere yöresel yemekler ikram edildi

Şırnak'ta üniversiteli öğrencilere yöresel yemekler ikram edildi

Şırnak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için yöresel yemek ve müzik etkinliği gerçekleştirildi.


Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin kültürünü yansıtan bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye'de ilk kez Şırnak'ta hayata geçirilen etkinlik, Cezeri Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerine, yöreye ait yemekler sunuldu. Etkinliğe katılarak öğrencilerle sohbet eden Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, öğrencilere ikramda bulundu.
Amaçlarının Şırnak yöresini kente gelen öğrencilere tanıtmak olduğunu ve özellikle barınma ve beslenme dışında sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirten Ayar, 'Yöresel yemek tanıtımı uygulamasını bu gün Şırnak Cezeri Kız Yurdunda yaptık. Türkiye'de pek yapılmayan, belki de ilk defa yapılan bir etkinliktir. Bir değişiklik olsun istedik. Öğrenciler, son derece memnun kaldı. Şırnak ve bölgesel yemekler tattılar. Toplamda 10 çeşit yemek ve tatlı çeşidi yapılarak, öğrencilere ikram edildi. Bu uygulamayı yaparken belki de bu kadar memnuniyet beklemiyorduk' dedi.
Düzenlenen etkinliklerle moral bulduklarını dile getiren öğrencilerinden Rahime Yaman, 'Şırnak Cezeri Kız Yurdunda ilk defa böyle yöresel bir etkinlik yapıldı. Çok mutluyuz, bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Bakanlığa, il müdürlüğüne ve Şırnak Cezeri Kız Yurduna teşekkür ediyoruz. 'maşik', 'hekeheşandi', 'kipe', 'kutlık', 'meyre', 'serbıdev', 'şımşıpe', 'suryaz' yemekleri ve 'bırınzer' yemek ve tatlı çeşitleri bize ikram edildi' diye konuştu.
Yurtta kalan öğrencilerinden Fehime Yılmaz da, 'Şırnak Cezeri Kız Yurdunda, yöresel yemek tanıtımı yapılıyor, bundan dolayı çok mutluyuz. Gençlik ve Spor bakanlığına çok teşekkür ediyoruz, çok mutluyuz' ifadelerinde bulundu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER