Referans olduğu Büyükşehir'i dolandırdı, kendisi başkan adayı

Referans olduğu Büyükşehir'i dolandırdı, kendisi başkan adayı

31 Mart yerel seçimlerine iki aydan kısa bir süre kala partilerin çalışmaları hız kazanırken, Terme Eski Belediye Başkanı Şenel Kul'un AK Parti tarafından tekrar aday gösterilmesi Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan büyük skandalı akıllara getirdi.

AK Parti Terme Belediye Başkan Adayı ve Terme Belediyesi önceki dönem Başkanı Şenel Kul'un, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan 10 milyonluk rüşvet skandalında adı geçen Bahattin K'ya referans olduğu gerçeği, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ağzından duyulmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir geçtiğimiz aylarda Samsun'da göre yapan basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, belediyeyi dolandıran kişinin önceki dönem Terme Belediye Başkanı Şenel Kul'un referans olduğunu söylemişti.

Referans olduğu Büyükşehir'i dolandırdı, kendisi başkan adayı

Kamuoyuna bizzat Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından duyurulan bu olaydan sonra kamuoyu, referansı Büyükşehir Belediyesini dolandıran Şenel Kul'un tekrar belediye başkan adayı olarak gösterilmesi durumuna ise siyasetin cilvesi olarak yaklaşıyor.

KASASINDAN 10 MİLYON ÇIKMIŞTI

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yaparken rüşvet iddiasıyla tutuklanan Bahattin K.'nın ev ve iş yerinde yapılan aramalarda kasa içerisinde yaklaşık 10 milyon lira ele geçirildiği ileri sürüldü. Cumhuriyet savcılığı soruşturmada gizlilik kararı alırken Bahattin K.'nı zabıta memurluğundan daire başkanlığına kadarki hızlı yükselişi dikkat çekti.

MUSTAFA DEMİR, TERME'DEN TRANSFER ETMİŞTİ

2019 seçimlerinde göreve gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyede yeni bir yapılanmaya giderek daire başkanlarını değiştirmeye başlayınca,  Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Bahattin K.'yı Büyükşehir Belediyesi'ne transfer ederek daire başkanı yapmıştı.

Referans olduğu Büyükşehir'i dolandırdı, kendisi başkan adayı

EN ÇOK OKUNAN HABERLER