Çarşamba Ovası'na vurulan hançer; Biyokütle Enerji Santrali

Çarşamba Ovası'na vurulan hançer; Biyokütle Enerji Santrali

Bilirkişi Raporu'nda Çarşamba Ovası'nı ve Samsun tarımını tehdit eden Biyokütle Enerji Santrali gündeme getirildi.

Samsunsonhaber'de "Bilirkişi Raporu" yeni bölümüyle Samsun tarımını tehdit eden ve Samsun halkının sağlığını olumsuz etkileyen Biyokütle Enerji Santrali gündeme getirildi.

Samsun'da üç farklı meslek grubunun deneyimli isimlerinin bir araya geldiği Bilirkişi Raporu adlı programın yeni bölümü yayınlandı. Önceki dönem Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve önceki dönem Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu'nun konuğu Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkezi İkinci Başkanı Osman Pilgir oldu.

Samsun'un tarımına ve Çarşamba Ovası'na saplanan hançer olarak nitelendirilen Biyokütle Enerji Santrali'nin zararlarını anlatan Osman Pilgir; "Biyokütle enerji santrali aslında bir termik santraldir. Bunun adını değiştirmek işlevini değiştirmiyor. Yapılan kanuni düzenlemeler ile de Biyokütle Enerji Santrali'nde kullanılmış eski lastiklerin yakılmasına da müsade edilir hale geldi. Bunlar biyolojik yakıt değil. Biyokütle enerji santrali dendiğinde biyolojik odun vs gibi yakıtları yakması beklenen yerlerdir. Lastik yakılan yerlerin bacalarında filtre olması gerekir. Ancak, Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nde filtre yok. Dolayısı ile doğayı kirletme noktasında bir üst limiti yada ölçülebilirliği yok" dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER