CHP Samsun İl Başkanı Özdağ 'Cemil Deveci telefonlarıma çıkmıyor'

CHP Samsun İl Başkanı Özdağ 'Cemil Deveci telefonlarıma çıkmıyor'

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Atakum ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Deveci, 18 belediye çalışanını işten çıkardı. Üstelik İYİ Parti'den aday olacağı söylemleri ayyuka çıkmışken herhangi bir yalanlamada bulunmadı. Bu konuları sorduğumuz Özdağ samimi açıklamalarda bulundu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci CHP'nin ön seçim engeline takılarak tekrar aday gösterilmedi. 6 adayın yarıştığı ön seçimde Deveci 4'üncü çıkabildi. Deveci'nin 4'üncü çıkması üzerine, CHP Genel Merkezi ön seçimden 1'inci çıkan Serhat Türkel'i aday yaptı. CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyen Deveci, 18 belediye çalışanını işten çıkardı. CHP'li belediye başkanının işçi kıyımı yapmasını sorduğumuz CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ ise Samsunsonhaber'e samimi açıklamalarda bulundu.


İşten atılan işçilerin CHP üyesi olduğunu kaydeden CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ;" Bizim emekçilerin yanında bir duruş sergilememiz gerekirken, ben kış gününde çalışan insanların dahi evlerine ekmek götürmekte zorlandığı bir süreçte 18 emekçinin işsiz bırakılmasını, ekmeksiz bırakılmasını doğru bulmuyorum. Üstelik bu insanlar bizim partimizin üyesi insanlar. Partimiz üyesi olmasalar da ortada işledikleri bir hata olmaksızın, geçerli bir sebep olmaksızın işsiz bırakılmalarını doğru bulmayız" dedi.

CEMİL DEVECİ DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK Mİ?

Cemil Deveci'nin hem İYİ Parti ile olan yakın teması hem de hukuksuz işçi kıyımı karşısında parti disiplinine sevk edilip edilmeyeceğini sorduğumuz Özdağ; " İl başkanlığımıza ulaşan bir şikayet henü yok bu işten atılan arkdaşlar tarafından. İşten atılan işçiler hukuksuz ve doğru olmayan gerekçeler ile işten atıldıkları yönündeki gerekli belge ve bilgiler ile şikayetlerini bize ulaştırdıklarında bizim partimizin belediye başkanının böyle bir şey yapmasını kabul edemeyiz. Bu şikayetleri değerlendirir ve parti il yönetim kurulumuzu toplar disiplin konusunu görüşürüz. Ama şuan bize ulaşmış bir şikayet veya tutunak herhangi bir şey yok. Önümüzdeki günlerde ulaşır mı elimize olabilir" şeklinde cevapladı.

BU İŞÇİLER SERHAT TÜRKEL'İ DESTEKLEDİKLERİ İÇİN Mİ İŞTEN ATILDI?

Özdağ işçilerin Serhat Türkel destekçisi olduğu için mi işten atıldılar sorumuza ise şu cevabı verdi; "Biz Atakum ve İlkadım'da ön seçim gerçekleştirdik. Atakum'da seçimi adayımız Serhat Türkel kazandı. Cemil Bey'in bu işçilerin kimi desteklediği ile değil, ön seçimde kendisini desteklemedikleri düşüncesi ile hareket ettiği iddiaları söz konusu. Ancak ne olursa olsun eğer ortada bir hukuksuz biçimde yapılan bir emek kıyımı varsa biz bunu kabullenemeyiz. Bizim buradaki bakış açımız emek ve işçiden yanadır"

CEMİL DEVECİ İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLACAK MI?

Cemil Deveci'nin İYİ Parti'den aday olacağı yönündeki iddiaları da sorduğumuz Özdağ; " Biz bir ön seçim gerçekleştirdik Atakum ve İlkadım'da. Burada partimizin üyelerinden Serhat Türkel ezici bir çoğunluk ile yüksek bir teveccüh ile birinci çıktı. Çok ciddi bir oy farkı vardı. Dolayısı ile parti genel merkezimiz de bu doğrultuda Atakum'da adayımız Serhat Türkel oldu. Üyelerimizin istediği oldu. Biz bunun dışındaki konular ile ilgilenmiyoruz. Biz zaten İYİ Partili, AK Partili farketmeksizin her kesimin oyunu bekliyoruz. Serhat Türkel ile Atakum'u kazanacağımıza inancımız tam. Bunun dışındaki konular ile eforumuzu harcayamayız. Ben tabi bu iddiaları Cemil Deveci ile görüşme şansı bulamadım. Geçtiğimiz günlerde cenazesi dolayısı ile iki defa baş sağlığı için aradım. Fakat ulaşamadığım gibi geri dönüşte alamadım. Dolayısı ile kendisi ile görüşmeden bu iddialara cevap veremem" dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER