DÜNYADAN BİHABER

DÜNYADAN BİHABER

Samsunsonhaber köşe yazarı Hilal Genç yazdı.

Her yeni güne Dünya'da, ülkemde, şehrimde meydana gelen şiddet dolu haberlerle başlıyor ve yine günü aynı tarz haberlerle bitiriyoruz. İnsana; hayvana,doğaya canlının her türlüsüne yapılan kötülükler ve uygulanan şiddet akıl alır gibi değil. İnsanlıktan çıktı artık insan.

Bu kadar psikolojisi bozuk, ruhu hasta, şiddete eğilimli insanlar nasıl, ne zaman çoğaldılar? Bilmiyorum, bilmekte istemiyorum. 

Hatta onları duymak görmek hiç istemiyorum.

Yaptıklarını mazur görecek bahaneleri; bozulmuş psikolojilerini, bunlara sebep olan yaşamsal etkileri, falanları, filanları duymak da istemiyorum.

Bunların rehabilite edilebileceğine de inanmıyorum.

Çünkü kötülük bir tercihtir bilinçli yapılır. Vicdansızlık ve şerefsizlikte öyle.

Bunlar bir hastalık değil seçimdir.

Bazıları öyle olmayı seçer ve hatta bundan zevk duyarlar.

Dünya milyon yıldır dönüyor ve entrikalar; yaşamlar, insanlar, hayatlar, çabalar, telaşlar her şey aynı. Sadece dönemler, mekanlar,zamanlar  farklı. 

İnsan hep dövüşmüş, savaşmış, öldürmüş, asmış, kesmiş hiçbir şeyle yetinmemiş.

Irklar yok edilmiş, katliamlar yapılmış.

Bu şiddet yüzyıllardır sadece insana da değil.

Hayvanlar acımasızca öldürülmüş, doğa acımasızca katledilmiş.

Yaşama saygı duymamış, yaşama hakkına saygı duymamış ve bir gün kendisi de bir hiç olup, ölüp gitmiş. Zavallı insan.

Uzun zamandır dünyada ve ülkemde olan pek çok şeyi takip etmiyorum. Duyduğum acı olaylara, haksız ölümlere, şiddete tabii ki üzülüyorum, duyarsız değilim ama artık değiştiremeyeceğim ve bir benim çabamla düzelmeyecek çoğu şeyi duymamayı tercih ediyorum.

Bu benim tercihim olsa da, değerli bir psikolog büyüğüm bunun bilimsel olarak ispatlandığını, düzenli olarak haber izleyip oradaki kötülüklere maruz kalanların psikolojik olarak bundan etkilenip travma yaşadıklarını, psikolojilerinin bozulabildiğini söyledi. Ona tamamen katılıyorum.

Tüm bunlar olurken çiçekler yine açıyor,, güneş sıcacık yine doğuyor, bir yerlerde çocuklar gülümsüyor, insanlar birbirini seviyor ve tüm kötülüklere rağmen iyi şeyler de oluyor bu dünyada.

Demem o ki ;

Hayatı ve insanları sorgulamıyorum artık . Bana bahşedilmiş bu yaşamı en güzel ve kaliteli şekilde yaşamaya çalışıyorum. Etrafımda varsa dokunabileceğim, yardımın olacak birileri, her şekilde dokunup bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Fazlasını zorlamıyor, kendimi de yormuyorum.

Bir yolcuyum ve yolumu kendimce en güzel şekilde yürümeye çalışıyorum.

Polyanna falan değilim öyle de bakmıyorum hayata.

Sadece içinde olduğum anı ve zamanı yaşıyorum o kadar.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER