Samsun'da puslu hava

Samsun'da puslu hava

Samsun'da puslu hava etkili olurken, hava kalitesi zaman zaman 'sağlıksız' seviyeye ulaşıyor.

Uzun süren yağmurlu ve soğuk günlerin ardından kısa bir süre önce güneşi gören Samsun'da bugün sabah saatlerinden itibaren pus etkili oldu. Şehrin doğusundan gelen pus, kent merkezini kapladı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Samsun'da hava sıcaklığı 9 derece ve az bulutlu olarak kaydedildi.

Samsun'da puslu hava

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı raporlarına göre şehir merkezindeki hava kirliliği oranı Samsun merkez, Tekkeköy ve Bafra'da gün içerisinde 'orta' ve 'hassas'a yakın seviye olarak kaydedildi. Hava kalite indeksinin özellikle Tekkeköy'de bazı günlerde 'sağlıksız' seviyeye kadar yükseldiği de raporlandı. Geçen hafta Tekkeköy'de kaydedilen hava kirliliği indeksi 162'ye kadar yükselerek 'sağlıksız' olarak kayıtlara geçti. Hava kirliliğinin bu seviyede olduğu anlarda yapılan uyarılarda, 'Hassas gruplar ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın ise bazı sağlık etkileri yaşaması muhtemeldir' ifadeleri yer aldı.
Hava kalite indeksine göre 0-50 arası 'iyi', 50-100 arası 'orta', 100-150 arası 'hassas', 150-200 arası 'sağlıksız', 200-300 arası 'kötü', 300-500 arası ise 'tehlikeli' seviyede gösteriliyor.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER