GOLÜ ATAN KAZANIR

GOLÜ ATAN KAZANIR

Samsunsonhaber köşe yazarı Hamza Küçük yazdı.

Çocukluğumuzun mahalle maçlarında altın kuraldı, maç berabere giderse ve çok zaman geçerse; "Golü atan kazanır" kuralı.

İstanbulspor maçı da öyle olacaktı. Hava, zemin ve takımın bu aralar maç periyodu, rotasyon oyuncularının azlığı zor maç olacağını gösteriyordu. Rakip Lig'in dibine demir atmış olsa da hiçbir maç oynanmadan kazanılamıyor. Öyle bir gol yedik ki; Bola'nın hamlesizliğine Alim ve Satka'nın, Emir Kaan'a eşlik etmesi eklenince, Okan da sağ olsun zahmet edip altı pasta çıkmayınca? Emir Kaan'a o kadar pozisyon verilmesini anlamak mümkün değil.

Gisdol'ün oyun planı topu rakip defans bloğuna yüksek atıp, Ercan, Marius ile 3. bölgede baskı ile sahip olup pozisyona girmek. Zemin ve hava şartları maalesef izin vermedi.
Takımın içinde bulunduğu maç periyodunun yoğunluğu (normalde geniş kadroda sorun olmaması gerekir) takımın direncini düşürdü. Buna rağmen takım sahada ayakta iyi kaldı.

Transfer döneminin sonlarına gelirken eksikliklerin giderilmesi elzem. Herkes son haftalardaki yükselişimize aldanmasın; rakiplerimiz kötü olduğu için avantajlıyız. Pendik 3 hafta kazandı, onlar da düşme hattından kurtulma noktasına geldiler. Üç hafta kazananın ilk 10, üç hafta kaybedenin küme düşme hesabı yaptığı bir lig burası.

Gisdol 60. dakikadan sonra oyundan düşen Tait'in yerine Osman'ı oyuna alabilirdi. Bu tarz zeminlerde Osman gibi fizik kapasitesi yüksek oyuncular takıma direnç getirir.

Hakem iki penaltı pozisyonunda da VAR'a gitmedi. Aynı pozisyonlar Cuma günü oynayacağımız Galatasaray maçında Galatasaray lehine olsa ve hakem VAR'a gitmese yer yerinden oynar. Bizim yönetim ise tepki vermeden izliyor.

Maç bitiminde taraftarımız; "Osman takımı buraya getir" diye takımı tribüne çağırmış. Emre Kılınç ise topallayarak soyunma odasına gitmiş. Taraftar Emre kaptanken, Osman'a 'takımı buraya getir' dedi, diye böyle tepki varsa, o zaman Emre bir düşünmeli, taraftar niye Osman'a takımı getir dedi. Yok bu sorun değil diye düşünülüyorsa o zaman tribüne gelip taraftarı alkışlamak gerekir. Bu karda kışta deplasmana gelen taraftara saygısızlık yapılırsa taraftar da size saygısızlık yapar.

Cuma Galatasaray maçı var, büyük ihtimalle kapalı gişe oynayacağız. Samsun'da taraftar baskısı ile yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Ama hakemler maalesef çok kötü. Umarız hakem faciasına kurban gitmeyiz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER