Samsunspor'un İstanbulspor ile 40. Randevusu Olacak

Samsunspor'un İstanbulspor ile 40. Randevusu Olacak

Samsunspor, İstanbulspor ile tarihindeki 40. lig maçına pazartesi günü çıkacak.

 

Süper Lig'in 23. hafta maçında Samsunspor, deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak. İlk maçta aşırı yağış nedeniyle 10. dakikada tatil edilen Samsunspor - İstanbulspor müsabakası kaldığı yerden tekrar başlatılıp oynanmış ve temsilcimiz sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Pazartesi günü Samsunspor ile İstanbulspor'u karşı karşıya getirecek olan bu maç iki takımın birbirleriyle oynadıkları 40. lig maçı olacak. Daha önce oynanan maçlara baktığımızda ilgi çekici durumları görüyoruz.

SAMSUNSPOR İKİ FAZLA KAZANMIŞ

1969-70 sezonunda başlayan rekabette oynanan 39 maçta Samsunspor 13 kez kazanırken, 11 maç İstanbulspor'un üstünlüğüyle sona ermiş. 11 maçta ise taraflar eşitliği bozamamışlar. Samsunspor'un 40 golüne İStanbul ekibi 39 golle karşılık vermiş.

DEPLASMANDA İYİLER

Samsunspor ile İstanbulspor'un maçlarına bakıldığında iki takımın da deplasman karnesinin iyi olduğunu görüyoruz. İstanbulspor, Samsun'da 2004-05 sezonundan beri ilk defa bu sezon kaybederken, Samsun'daki son on bir maçta Samsunspor sadece iki defa kazanabilmiş. Toplam 20 maçta Samsunspor 21 gol atarken, kalesinde de 21 gol görmüş. Samsunspor'un 7, İstanbulspor'un ise 6 galibiyeti varken, takımlar 7 defa berabere kalmışlar.

İstanbul'da ise Samsunspor son 11 maçta yalnızca 1 kez mağlup olmuş. Temsilcimizin 6 galibiyetine karşılık İstanbulspor 5 kez kazanmış. 8 maç ise eşitlikle sonuçlanmış. Samsunspor'un 19 golüne İstanbulspor 18 golle karşılık vermiş.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER