CEVAT ÖNCÜ PROJELERİNİ ANLATTI

CEVAT ÖNCÜ PROJELERİNİ ANLATTI

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun basını ile bir araya gelerek projelerini anlattı.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun basını ile buluştu. Burada yaptığı konuşmada önemli noktalara değinen Öncü, "Samsun'a istihdam odaklı projelerle hizmet etmeye hazırız. Kentin sorunlarını biliyoruz. Taşın altına elimizi koyarak Samsun için sorumluluk alıp, hizmet etmek için yola çıktık" dedi.

Samsun'un majör problemlerinin ne olduğunu bildiklerini ifade eden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, şunları dile getirdi:

"Hatta burada önümüze birer kağıt alsak, birbirimize göstermeden 'Samsun'un 10 tane temel problem nedir' diye yazsak bunların altısı yedisi çakışır. Bizim bu konuda, ulaştığımız verilere göre ve bildiğimiz yönüyle Samsun'un en önemli problemi mevcut iş gücünü istihdama dahil edebilmek. Samsun'un gündemindeki en önemli problem işsizlik. Özellikle genç işsizlik, eğitimli işsizlik oranı yüksek. Göreve geldiğimizde, yatırım ve kalkınma anlamında Samsun'da yeni planlamalarla iş ve yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacağız"

Samsun'un karşılaştığı alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözerken, aynı zamanda tarih, kültür, çevre, spor ve turizm alanlarında marka bir şehir olması için hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini belirten Öncü,"Önemli projelerimiz var. Yakın zamanda yapacağımız proje lansmanı ile bunları kamuoyunun bilgisine sunacağız" ifadelerini kullandı.

EN PAHALI SU SAMSUN'DA

Samsun halkının Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığını da belirten Cevat Öncü, "Adeta ticari bir mantıkla sudan yüksek kar elde ediliyor, edilmeye çalışılıyor. İnsanlar son zamanlarda su faturalarının, elektrik faturalarını geçtiğini söylüyor. İnsanlarımızın bu noktada feryatları var. Bizim seçim beyannamemizde var. Dar gelirli vatandaşlarımızı korumak ve kollamak ayrıca üzerinde duracağımız önemli bir konu. Zorunlu su miktarını hesaplayarak onlara indirimli olarak sunacağız. Bu konudaki yaşanan mağduriyeti gidereceğiz. Emeklilerimize de su ve ulaşımda önemli desteklerimiz, indirimlerimiz olacak" dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER