Kerami Gürbüz; 'Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanında yer almalı'

Kerami Gürbüz; 'Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanında yer almalı'

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'e yönelik soykırım iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine Uluslararası Adalet Divanı'nda dün yargılama süreci başladığını belirten Samsun Barosu Önceki Dönem Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Türkiye'nin Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanında yer alması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin davaya katılma hakkı bulunduğuna dikkati çeken Av. Karemi Gürbüz, "Uluslararası Adalet Divanı Statüsü'nün 62. m.si'ne göre bu durumdan etkilenecek devletlerin davaya katılma (müdahillik) talebinde bulunma hakları var. Türkiye, binlerce Gazzeli'nin topraklarından sürgün edilmesi halinde sığınacakları ilk ülkenin Türkiye olacağını ileri sürerek bu davaya katılma talebinde bulunmalı ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanında yer almalıdır" dedi.

Kerami Gürbüz; 'Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanında yer almalı'

Türkiye'nin, bu davaya sunacağı "dostane mütalaa" ile yine Güney Afrika Cumhuriyeti'nin iddialarının haklılığını desteklemesi gerektiğini ifade eden Samsun Barosu Önceki Dönem Başkanı Kerami Gürbüz, "Bunlar da yapılmayacaksa hiç olmazsa, Türkiye tarafından, Uluslararası Ceza Hukuku uzmanlarından oluşan bir heyet, Uluslararası Adalet Divanı'nın yargılamalarına gözlemci olarak gönderilerek Güney Afrika Cumhuriyeti'nin avukatlarına bilgi olarak maddi, moral olarak manevi destek verilmelidir. İsrail'i yuhlayıp, lanetleyerek bir yere kadar!" şeklinde konuştu.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER