Şehit çocukları ve depremzede çocuklar için kitap toplama kampanyası başlatıldı

Şehit çocukları ve depremzede çocuklar için kitap toplama kampanyası başlatıldı

Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği, toplumsal dayanışma ruhunun arttırılması amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı.


Şehit aileleri tarafından başlatılan kampanya ile şehit çocukları ve depremzede çocukların eğitim hayatlarına katkı sunulmak isteniyor. Kırşehir'de Ramazan Donat Ortaokulu'nda başlatılan kampanyanın ülke geneline yayılması için okunmuş kitapların biriktirilmesi çağrısı yapıldı. Aşıkpaşa Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez'in de destek verdiği projede şehit aileleri, okunmuş kitapları toplayarak çocukların eğitim hayatlarına katkı sunuyor. Kırşehir'de başlatılan proje hakkında konuşan Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yunus Erdoğdu, projeyle şehitlerin adının yaşayacağını ve öğrencilerin de kitap aşkıyla dolu olarak yardımlaşma duygusunu pekiştireceğini söyledi. Erdoğdu açıklamasında, 'Kırşehir'de şehitlerin adlarının verildiği okullarda kampanya içerisinde kitap dağıtımına başladık. Şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla okuma kitapları ve eğitim setleri bağışıyla başlatılan projeyi genişleterek deprem bölgelerinde de mağdur olan çocuklarımıza da kitap göndereceğiz' dedi.
Şehit polis memuru Ramazan Donat'ın babası Bayram Donat ise şehit ailelerinin öncü olduğu projenin genişletileceğini ve kitap bağışı beklediklerini belirtti. Kampanya içerisinde okunmuş ve yıpranmamış kitaplar toplanarak şehit çocuklarına ve deprem bölgelerine gönderilecek.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER