Bir günle 17 yıl kaybedenler 21 Ocak'ta miting yapacak

Bir günle 17 yıl kaybedenler 21 Ocak'ta miting yapacak

EYT düzenlemesinde 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için mağduriyet olduğunu söyleyen Emeklilikte Adalet Derneği ikinci mitingine hazırlanıyor. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), EYT düzenlemesi ile ilgili miting yapacak.

EMADDER üyeleri 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için büyük bir mağduriyet oluştuğunu söyleyerek haklarını arıyor. 8 Eylül'den bir gün, bir ay sonra sigorta girişi olanların erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl emeklilik için beklemek zorunda kalmanın adaletli olmadığını savunan EMADDER'den şu açıklama yapıldı:
"Yaşıtlarımızdan, kardeşlerimizden hem yaş hem de prim olarak büyüğüz. Onları 5 bin 975 prim günü ile emekli ilan ettiler. Bizim 7-8 bin gün primimiz var. Emekli olana kadar da 14-15 bin prim gününe ulaşacak. 8 Eylül'den önce sigorta girişi olan 43 yaşında emekli olabiliyor. 8 Eylül'den sonra işe girenler, yasayı bir günle kaçıranlar ise 60 yaşına kadar beklemek zorunda. Büyük bir adaletsizlik var. Erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıllık fark var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz."

EN ÇOK OKUNAN HABERLER