Bu Galibiyet Büyük Samsunspor Taraftarına Yazar

Bu Galibiyet Büyük Samsunspor Taraftarına Yazar

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Bu Galibiyet Büyük Samsunspor Taraftarına Yazar' başlıklı yeni yazısını Samsunsonhaber okuyucuları için kaleme aldı.

Bu Galibiyet Büyük Samsunspor Taraftarına Yazar

Samsunspor Karagümrük maçı önem derecesi son derece yüksek, adeta altı puanlık bir maçtı. Böyle bir maçta Samsunspor özellikle sağ bek futbolcuların sakat olması, üç siyahi futbolcunun da Afrika Kupasına gitmesi nedeniyle kadro oluşumunda zorlanacağı belliydi. Özellikle 10 Numara pozisyonunda oynayan Oliver Nctham'ın da Kamerun Milli takımına gitmesi önemli bir eksikti.

Ben Oliver Ntcham yerine 10 numarada Carlo Holce veya Emre Kılınç'ın oynamasını beklerken Marcus Gisdol Hoca sürpriz yaparak Landry Dimata'ya görev verdi. İlk 45 dakika da ne kadar yanlış bir tercih olduğunu hepimiz şahit olduk. Yapılması gereken 10 numarada Carlo Holce, sol kanatta Maryke Fofana, sağ kanat ise Emre Kılınç, önde Marius Mouandilmadji ile oyuna başlaması gerekiyordu.

Marcus Gisdol Hocanın yanlış kadro tercihi, ilk 45 dakikada çok kötü futbol oynanmasına neden oldu. Kendi tabiriyle de, ön tarafta daha verimli olmamız gerekiyordu dedi. O zaman kadro tercihlerin de bir özeleştiri yapman gerekiyor hocam.

Bu arada...

Stadyum da maçı heyecanla izliyor, bir aradan da etrafımdaki arkadaşlara ısrarla şunu söylüyorum. İkinci yarı Dimata oyundan çıkmalı, Carlo Holce 10 numaraya çekilmeli, Fofana sol kanata alınmalı. Başka türlü bu maçı almamız zor. Fofana'nın yapacağı bir asistle  bu maç ancak alabiliriz dedim.

Marcus Gisdol Hoca, sahanın en kötüsü Dimata'ya 60 dakika boyunca sahada nasıl dayandı anlamak mümkün değil. Dimata oyundan çıkarken taraftarın tepki vermesi gayet normaldi.

Sonunda Hoca en baştan yapması gerekeni 60. dakikadan sonra uygulamaya koydu. Dimata'yı oyundan aldı, Carlo Holce 10 numaraya çekildi, Fofana sol kanata oyuna alındı. Bu saate kadar silik futbol oynayan Samsunspor ön tarafta daha verimli olmaya başladı. Üç tane çok net pozisyon yakaladı. Bunlardan bir tanesini Fofana'nın harika ortasında Ercan Kara'nın golüyle galip gelmeyi başardı.

Sağ bekte ilk defa oynayan genç futbolcumuz Mustafa Haluk Tan iyi bir mücadele ortaya koydu. Kendisini tebrik ederken, ön tarafa çıkışlarını geliştirmesi konusunda tavsiye de bulunayım.

19 Mayıs Stadyumu'nda Türkiye ortalamasının üzerinde bir taraftar vardı. Samsunspor Süper Lig'de ki konumuna rağmen, stadyum doluluk oranlarında 5. sıradadır. Büyük Samsunspor taraftarı maçın ilk dakikasından, son anına kadar, o kadar iyi desteklediler ki, Marcus Gisdol Hoca'da maç sonu basın açıklamasında hayranlığını ifade etti.

Şirinler, Söğütlü Bahçeli Çılgınlar, Şimşekler, Şehzadeler taraftar grupları başta olmak üzere tüm taraftarı tebrik ediyorum.

Bu aşamada...

Takımın kötü futboluna rağmen galip gelmek, üç puanla haftayı tamamlamak çok iyi oldu. Bu galibiyet kesinlikle Büyük Samsunspor taraftarına yazar bilesiniz.

Gelelim Perşembe günü Karadeniz derbisi Trabzonspor maçına. Marcus Gisdol Hocam çok önemli bir maça daha çıkacağız. Kadro tercihlerin, takımını bu maça daha iyi motive etmen konusunda beklentimiz senden çok yüksek bilesin.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com

EN ÇOK OKUNAN HABERLER