Hastalıklara 'Allah'ın cezası' diyen tıp profesörünün sözleri tepki çekti!

Hastalıklara 'Allah'ın cezası' diyen tıp profesörünün sözleri tepki çekti!

Yazdığı bir bilimsel makalede MS hastalığının 'Allah'ın cezası' olduğunu iddia eden Prof. Dr. Hüsnü Çaksen'in açıklamaları tepki çekti. Hiçbir bilimsel sonuca dayanmayan ve dini referanslar veren Çaksen'in bu sözleri, yazdığı makalenin de tartışmalı olduğunu gündeme getirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Hüsnü Çaksen'in uluslararası bir dergide yayınladığı bilimsel yayını büyük tepkilere neden oldu. Çaksen'in, MS hastalığı ile ilgili yazdığı makalede hastalığın "Allah'ın bir cezası" olabileceğini savunması, hiçbir bilimsel gerçekliğe dayanmayan ve tamamen dinsel bir referans niteliği taşıyan bir açıklamaya yer vermesi, aynı zamanda makalenin de bilimsel olarak tartışmalı olduğunu, söz konusu makale nedeniyle "Bu nasıl tıp profesörü oldu" yorumlarına neden oldu.

Bilimsel bir araştırmaya dayanmayan açıklama tepki çekti

Çaksen, söz konusu makalede "MS hastalığının doğaüstü nedenleri vardır. MS hastaları, Allah tarafından cezalandırıldıkları ya da sınava çekildikleri içim hastadırlar" ifadelerini kullandı. Hiçbir bilimsel veri ile bağdaşmayan bu makale ise sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Söz konusu makale Türkiye'de üniversite eğitiminin geldiği noktayı da gözler önüne serdi

EN ÇOK OKUNAN HABERLER