Terme Belediyesi Türkiye'ye örnek gösterildi

Terme Belediyesi Türkiye'ye örnek gösterildi

SAMSUN – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Terme Belediyesi'nin yürüttüğü sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarını 'Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri' arasında gösterdi.


'Çevre ve Doğa Dostu' bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek önemli yatırımlara imza attıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından hayata geçirilen sıfır atık projeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 'Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri' arasında yer aldı ve Türkiye'ye örnek gösterildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve her geçen gün büyüyerek devam eden 'Sıfır Atık' projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Ali Kılıç, gerçekleştirdikleri geri dönüşüm çalışmalarıyla hem çevreye, hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını ifade etti.
Daha önce Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan Sıfır Atık Projesi uygulaması kapsamında 'Sıfır Atık Belgesi'ni alan Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, birinci sınıf atık getirme merkezinde ilçedeki öğretmen ve öğrencilere verdiği çevre ve sıfır atık eğitimleriyle örnek bir çalışmaya da imza atıyor.

'Amacımız daha yaşanabilir bir dünya'
Çevreye duyarlı projelere imza atmaktan büyük gurur duyduklarını vurgulayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında daha önce açılışını yaptığımız 'Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi' ile atıkların geri dönüşümünü sağlayarak, hem doğamızı koruduk, hem de ekonomiye katkı sağladık. Katı Atık Getirme Merkezimiz kendine özgü konsepti bir ilk oldu. İlçemizdeki tüm okulları ve çocuklarımızı Atık Merkezimizdeki parkımızda ağırlıyor; sıfır atık ve geri dönüşümün önemini yerinde göstererek, çevre bilinci aşılıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında belirlenen kriterleri yerine getirerek 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandık. Yaptığımız tüm çalışmalar geleceğe daha temiz bir Terme ve dünya bırakmak için. Bu kapsamda bakanlığımız belediyemizi 'Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri' arasında gösterdi, bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu' dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER