Kadın Baro Başkanlarından 'İstiklal Marşı' ile protesto

Kadın Baro Başkanlarından 'İstiklal Marşı' ile protesto

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'da oynanacakları Süper Kupa Finali'nin Suudi yetkililer tarafından çeşitli mazeretlerle iptal edilmesine yol açan nedenler, tüm Türkiye'de farklı şekillerde protesto edildi. Türkiye'de kadın baro başkanları ise olayı 'İstiklal Marşı'nı okuyarak protesto ettiler.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan'da Süper Kupa Finali öncesinde kulüpler Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sahaya çıkmama kararı almış ve çıkan olaylar karşılaşmanın iptal edilmesiyle sonuçlanmıştı. Türkiye'de çeşitli şekillerde protesto edilen olayın ardından Türkiye'deki kadın baro başkanları da İstiklal Marşı okudukları videoyu paylaştılar.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad, 29 Aralık'ta Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacaktı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan final, maç öncesi yaşanan kriz nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Riyad'daki finale saatler kala Suudi Arabistanlı yetkililer Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin verilmeyeceğini açıklamış, Arabistanlıların tutumuna tepki gösteren Fenerbahçe ve Galatasaray, maça çıkmama kararı almıştı.

BARO BAŞKANLARINDAN İSTİKLAL MARŞI

Birçok vatandaş Suudi Arabistan'da yaşanan krize tepki gösterirken kadın baro başkanları, Samsun Baro Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran'ın da katılımı ile birlikte İstiklal Marşı'nı okudukları bir videoyu paylaştı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER