Sağlıklı yaşam için bilgilendirici seminer

Sağlıklı yaşam için bilgilendirici seminer

SAMSUN – Samsun'da 'Sağlıklı Yaşam için Bilgilendirici Seminer Programını' kapsamında belediye çalışanlarına akciğer ve mide kanserleri ile hemoroide dair detaylı bilgiler verildi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Medicana International Samsun Hastanesi ile birlikte düzenlenen 2 günlük seminer programında, katılımcılara sağlık alanında önemli bilgiler verildi. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sönmez Ocak ve Opr. Dr. Ömer Faruk Bük'ün konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, akciğer ve mide kanserleri ile hemoroide dair detaylı bilgiler içerdi.
Seminerde söz alan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sönmez Ocak, akciğer kanseri ve mide kanseri hakkında güncel bilgileri paylaştı. Katılımcılara bu kanser türlerinin erken teşhisinde ve tedavisinde takip edilmesi gereken adımları ayrıntılı bir şekilde anlatan Dr. Ocak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine vurgu yaparak, hastalıklardan korunma yöntemlerini detaylandırdı.
Öte yandan, Opr. Dr. Ömer Faruk Bük, seminerde hemoroid konusunu ele aldı. Hemoroidin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Dr. Bük, önleyici tedbirlerin yanı sıra bu sağlık sorununun etkili bir şekilde tedavi edilmesi için uygulanması gereken yöntemlere dair de detaylı bilgiler sundu. Seminerin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan doktorlar, bireylerin sağlık konusundaki bilinçlerini arttırmayı hedefleyen etkili bir platform sunarak, toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulundular.
Seminer programı, katılımcılardan gelen geri dönüşlerle sona ererken, gelecekte benzer etkinliklerle toplum sağlığına katkı sağlama amacının devam edeceği vurgulandı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER