Altay'da istifa eden Umutoğulları, eski başkan Ekmekçioğlu'nu hedef aldı

Altay'da istifa eden Umutoğulları, eski başkan Ekmekçioğlu'nu hedef aldı

Altay'da yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa eden Mithat Umutoğulları, eski başkan Özgür Ekmekçioğlu'nu hedef alarak, 'Ekmekçioığlu kulübü 2. Lig'den Süper Lig'e çıkardı. Büyük başarılar elde etti ama bunları yaparken 110 yıllık bir kulübün 5-6 yılı alıyorsunuz ve geçmişine ve geleceğine ipotek koyduruyorsunuz. Sportif başarılarla kulübü büyü


Trendyol 1. Lig'de devre arasına 8 puanla son sırada giren Altay'da işler kötü gitmeye devam ediyor. Takımın en önemli gol silahı Marco Paixao, takımdan ayrıldığını açıklarken birçok tecrübeli oyuncunun daha alacaklarını tahsis edemediği için sözleşmesini tek taraflı feshetmesi bekleniyor. Siyah-beyazlılar bir şok da yönetim tarafında yaşadı ve Mithat Umutoğulları, yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etti. Umutoğulları, istifasına dair de önemli açıklamalarda bulunarak eski başkan Özgür Ekmekçioğlunu hedef aldı. Borcu 600 milyon TL olan Altay'ın Ekmekçioğlu döneminde borç batağına sürüklendiğini ifade eden Umutoğulları, 'Sadece bu açıklamaları yapabilmek için istifa ettim. Özgür Ekmekçioğlu büyük başarılar elde etti ama bunları yaparken 110 yıllık bir kulübün geleceğini ipotek altına aldı. 100 milyonu kulübe vermiş ancak 360 milyon civarı borç kendisinin döneminde yapılmış. Bütün gelirlere Özgür Ekmekçioğlu temlik koymuş, kulübün geliri yok. Biz yönetime geldikten sonra 7-8 futbolcu ile ilgili ihtarnameler gelmeye başladı. Arkasından icralar geldi. Bu icralar neden bizim dönemimize denk geldi? Bu ne demek? Bu işi yapmayın, gidin demek' diye konuştu.

'Özgür Ekmekçioğlu ödeyeceğim dediği ücreti de ödemedi'
Ekmekçioğlu'nun kahraman olmak için kulübü çıkmaza sokmaya çalıştığını vurgulayan Umutoğulları, 'Ekmekçioğlu geri dönerek kulübü tekrar ayağa kaldırıp kahraman olmaya çalışacak. Biz göreve gelir gelmez hocamızı gönderdik. Hocayı göndermemizi de Özgür Ekmekçioğlu söylemiş. 'Serkan hoca ile anlaşın ve ücretini ben ödeyeyim' diyor. Biz eski hocaya 450 bin lira veriyoruz. Serkan hoca ile yollarımızı ayırırken de 350 bin lira Serkan hocaya veriyoruz. Biz yönetim olarak cebimizden alakasız bir yere para gönderiyoruz. Özgür Ekmekçioğlu ödeyeceğim dediği ücreti de ödemedi. Yapmadığı gibi bizi maddi açıdan biraz daha içeri soktu' şeklinde konuştu.

'Galatasaray'a sponsor oldu'
Özgür Ekmekçioğlu'nun Galatasaray basketbol takımına 20 milyon TL'lik sponsorluk desteği verdiğini anlatan Umutoğulları, 'Altay'a nefes aldırmamak için temlik koyuyorsunuz, diğer taraftan İstanbul'da bir takıma 20 milyon sponsor oluyorsunuz. Altay camiasına soruyorum. Bunu Altay'da kulüp başkanlığı yapan, Altay sevgisi olan bir kişi yapar mı? O parayı Galatasaray'a vereceğine Altay'a ver bu kulüp tekrar ligde kalsın. Bu kulübe senin yaptığın yanlışlar yüzünden transfer yasağı geldi. Hacizlerle uğraşılıyor ve neredeyse elektrik, su ödeyemeyecek. O kulübe yardım etmiyorsun, Galatasaray'da bir yöneticinin gözüne girmek ve işlerini büyütmek için Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yapıyorsun. Biz 20 milyonluk bir anlaşma yapmak için 100'e yakın firma ile görüştük. Bu kulübe yazık değil mi?' şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER