Samsunspor'un efsaneleri yıllar sonra sahalara döndü

Samsunspor'un efsaneleri yıllar sonra sahalara döndü

Samsunspor'un efsane futbolcuları Musa Aydın, Adnan Güngör ve Mehmet Nas, ilkokul öğrencileri ile sokak futbolu oynadı.


Sokak futbolundan yeşil sahalara uzanan kariyerleri ile Samsunspor'un ve Türk futbolunun önemli isimleri halen gelen Musa Aydın, Andan Güngör, Mehmet Nas ve İmdat Arslan gibi eski futbolcular İstiklal İlkokulu tarafından düzenlenen 'Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur' adlı etkinliğe katıldı. Etkinlikte çocuklar ile sokak futbolu oynayan eski oyuncular, futbol oynamayı çok özlediklerini dile getirdiler. Etkinlikte 3. sınıfların birbirleri ile aralarında oynadıkları turnuva maçına katılan eski futbolcular, keyifli dakikalar geçirdi.

Samsunspor'un efsaneleri yıllar sonra sahalara döndü

Musa Aydın: 'Çocuklarımız son yıllarda Samsunsporluluk ruhunu taşımaya başladılar'
Çocuklarda Samsunspor sevgisinin aşılanması için bu tarz etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getiren Musa Aydın, 'Organizasyonun bu kadar güzel geçeceğini hayal etmiyordum. Çok keyifli vakit geçirdik. Cıvıl cıvıl çocuklarımız var. Samsunsporluluk ruhunu çocuklara aşılamak için çok önemli bir etkinlik oldu. Umarım hem iyi bir taraftar olurlar hem de Samsun'a sahip çıkarlar. Bu çocukların da içlerinden iyi futbolular çıkmasını umuyorum. Önceden Samsun'da da çocuklar sokakta 3 büyüklerin formalarını giyiyordu. Son yıllarda ise bu tersine döndü ve çocuklarımız Samsunsporluluk ruhunu taşımaya başladılar. Biz de çocuklarımıza katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize' dedi.

Samsunspor'un efsaneleri yıllar sonra sahalara döndü

Mehmet Nas: 'Samsunsporluluk ruhunu çocuklara aşılamış olduk'
Bu tarz etkinliklerle çocuklarda Samsunsporluluk bilinci oluşturduklarına değinen Mehmet Nas, 'Yıllar sonra sokaklarda futbol oynadık. Çok özediğimizi fark ettim. Böyle bir organizasyonun parçası olmak çok sevindirici. Miniklerle birlikte iyi vakit geçirdik. Bu etkinlik ile Samsunsporluluk ruhunu çocuklara aşılamış olduk. Bizim için de iyi oldu. Özellikle bu yaş grubundaki çocukların kendi şehrinin takımlarını desteklemeleri için bu tarz organizasyonları önemsiyorum. Çocuklarda da İstanbul takımlarının değil, kendi doğup büyüdükleri şehrin takımının forması var. Bu çocuklarımız inşallah gelecekte de kendi şehrinin takımlarını desteklemeye devam edeceklerdir' diye konuştu.

Samsunspor'un efsaneleri yıllar sonra sahalara döndü

Etkinliğin gerçekleştirildiği İstiklal İlkokulu'nun müdürü Sezai Tiryaki de yaptıkları etkinliklerle çocukların keyifli vakit geçirmesine katkıda bulunup, şehir aidiyetini kazandırdıklarını söyledi.
Maçın ardından eski futbolcular, minik öğrencilerin formalarını imzalayıp fotoğraf çekildi.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER