Samsun'da kenevirden elde edilen ürünler görücüye çıktı

Samsun'da kenevirden elde edilen ürünler görücüye çıktı

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından el emeği ile yapılan yaklaşık bin ürün yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Sergide hammaddesi kenevirden olan terlemeyi önleyen, tamamen hava alan ve anti bakteriyel özelliği sahip elbiseler, nevresimler ve yastık kılıfları yoğun ilgi gördü.


El sanatlarından, dokuma ürünlere kadar yaklaşık 10 farklı alanda Samsun Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde üretilen ürünler yılsonu sergisinde görücüye çıktı. İnsanların yoğun ilgi gösterdiği sergide kenevirden üretilen bluzlar, gömlekler, yatak örtüleri ile camdan, seramikten üretilen ev eşyaları ve birçok farklı ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, 'Olgunlaşma Enstitüsü olarak 100. yıl sergisi planladık ve birçok atölyemizle beraber bu sergimizi gerçekleştiriyoruz. En çok üzerinde durulan bu yıl dokuma ürünler oldu. Dokuma ürünlerimiz daha çok ön plana çıktı. Bizde keten ve kenevir dokuma amacıyla çalışmalarımızı yaptık. Kendi atölyelerimizde tamamen doğal ipliklerle bu ürünlerimizi gerçekleştirdik. Samsun'a ait yöresel desenlerimizi kullandık. Birçok çeşitte kendi el emeği ile ürettiğimiz ürünler var. Dokumalarımız çok özeldir. Terlemeyi önleyen, tamamen hava alan ve anti bakteriyel ürünlerdir. Bu nedenle çok sağlıklıdır. Hiçbir kısmında kimyasal madde kullanılmadı. Yıkadıkça güzelleşen ürünlerimizdir. Dekorasyon, giysi, yatak örtüleri olarak kullanılabilen ürünler var. Bizlerde çok severek dokuyoruz ve üretiyoruz. Bluzlar, gömlekler, nevresimler, yastık kılıfları son derece şık ve güzeldir. Dokuma haricinde çok güzel gümüş ürünlerimiz, kazaziye ürünlerimiz var. İğne atölyemiz var. Seramik, cam, çini atölyelerimizde ürettiğimiz ürünler var'dedi.

Samsun'da kenevirden elde edilen ürünler görücüye çıktı

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Hüseyin Aksakal, 'Olgunlaşma Enstitümüz güzel bir sergi açtı. Halka açık olan bu sergiye vatandaşlarımızın ilgisini bekliyoruz. Bizler sergi gezmeye alışkınız. Her sene sonunda okullarımız, halk eğitim merkezlerimiz yılsonu sergisi yapar. Tabi olgunlaşmanın yeri ayrıdır. Ayrı bir sanatsal, üstün yönü vardır. Samsun Olgunlaşma Enstitümüz ülkemizin gurur kaynağıdır' diye konuştu.
Sergi 23 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Samsun'da kenevirden elde edilen ürünler görücüye çıktı

EN ÇOK OKUNAN HABERLER