Batman'da Gazzeli şehitler anısına yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu

Batman'da Gazzeli şehitler anısına yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu

Batman'da sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları tarafından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan Gazzeli'ler anısına yüzlerce fidanı toprakla buluşturuldu.


Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yerleşkesinde düzenlenen fidan dikim programına; Batman Valisi Ekrem Canalp'ın eşi Dr. Ayten Canalp'ın yanı sıra kentteki STK'ların kadın temsilcileriyle beraber çok sayıda kadın katıldı.
Fidan dikim etkinliğinde konuşan Dr. Ayten Canalp, İsrail'in saldırıları sonucu şehit olan Gazze'lilerin anısına fidan diktiklerini belirtti. Canalp, 'Bizler ülke olarak, millet olarak geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde bir zulüm varsa, nerede mazlumlar varsa her zaman kalbimiz orada atar. 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından acımasızca bombalanan sivillerin katledildiği Gazze 'de şehit olan binlerce insanın özellikle kadınların, çocukların ve bebeklerin anısına burada sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte fidan dikeceğiz. Biliyorsunuz ki, bu fidanlar yeşerdikçe toprakta can buldukça geride kalan Filistinli kardeşlerimizin de umutlarının ve gelecek hayallerinin can bulması ve gerçekleşmesi en içten duamızdır. Bizler, Filistinlilerin kendi topraklarında barış içinde özgür ve güvenli bir şekilde yaşamaları için çocukların ölmemesi için yalvarmadıkları, koşup oynadıkları, güldükleri gelecek hayalleri kuracakları bir Filistin için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz' dedi.
Konuşmaların ardından Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimiz için oluşturulan hatıra Ormanında fidanları toprakla buluşturun kadınlar, ağaçlara can suyunu vererek bir kez daha Gazze'de şehit olanları rahmetle andı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER