Siirt Üniversitesi'nde üretilen temizlik ürünleri

Siirt Üniversitesi'nde üretilen temizlik ürünleri

Siirt Üniversitesi tarafından üretilen temizlik ürünlerinin lansman tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Siirt Üniversitesi Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSİMER) tarafından fıstık kolonyası, bıttım sabunu ve temizlik ürünlerinin üretildiği ve ilk ihracatın Libya'ya yapıldığı ürünlerin satışı ve ihracatı devam ediyor.
Ürünlerin üretimin emeği geçenlere şükranlarını belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, hayatın içine kazınan temizlik malzemelerinin, üniversite bünyesinde ve yöresel özelliklerin de içine katılarak yeni ürünler ortaya konup hem hiç piyasaya hem de dış piyasaya çıkacak şekilde üniversitedeki kimya bölümündeki öğrenci, öğretmen ve birlikler tarafından uygulayıp aynı zamanda bir ürün olarak ortaya çıkarabilmeleri çok kıymetli olduğunu söyledi.
Vali Kızılkaya, bu vesileyle emeği geçen başta rektör olmak üzere bölüm öğretim görevlilerine, öğrencilerine ve emeği geçen bütün herkese şükranlarını ilettiğini kaydetti.
Ürünlerin tanıtımı Doç. Dr. Orhan Baytar tarafından yapıldığı ve İsrail ürünlerine tepki olduğu bu dönemde yerli ürünlere yönelmek ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamanın gerekliliğini vurgulayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, 'Yurt dışına bir şey satmamız lazım. Bir dolar da olsa bir EURO da olsa bir şeyler satmak lazım. Bu misyonla Siirt Üniversitesi Anadolu'nun çok kısa zaman önce Libya'ya bu temizlik ürünlerimizin ihracatını yaptı. Şimdi işi biraz daha ilerleterek, özellikle Filistinli kardeşlerimizin bombalandığı bir durumda, Israil ürünlerinin artık istenmediği bir alanda bizlerin bir alternatif üretmemiz gerektiği ortadadır'' dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER