Suat Kılıç'a Ankaragücü Tepkisi

Suat Kılıç'a Ankaragücü Tepkisi

YRP Genel Başkan Yardımcısı, Spor eski Bakanı ve Samsun eski milletvekili Suat Kılıç'ın Ankaragücü için attığı twit Samsunsporlu taraftarlar başta olmak üzere pek çok kesimden tepki gördü.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı, Spor eski Bakanı  ve Samsun eski milletvekili Suat Kılıç Ankaragücü-Ç. Rizespor maçı sonrasında yaşanan gelişmeler için bir twit attı. Kılıç, twitinde şu ifadelere verdi.

"Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan ve Türkiye'ye hiç yakışmayan görüntüleri hatırlamak bile istemiyoruz.

Ancak, Başkan'ın eylemi nedeniyle, Başkent'in Süper Lig'deki tek temsilcisi Ankaragücü'nün cezalandırılmasını, seyircisiz oynamak zorunda bırakılmasını da aşırılık olarak görüyoruz.

Karar gözden geçirilmelidir. Ankaragücü kulübünün itirazı ciddiyetle değerlendirilmelidir.

Suç ve ceza kişiseldir. Şahsın kusuru kuruma teşmil edilmemelidir.

Yaşananları onaylamadığını açıkça ortaya koyan Ankaragücü, sorumlusu olmadığı fiilden kaynaklanan bu cezayı kaldıramaz.

Başkent'in en köklü spor müessesesine yazık etmek TFF'ye birşey kazandırmaz."

Ancak Kılıç'ın bu twititin altına başta Samsunsporlu taraftarlar olmak üzere pek çok kesimden eleştiri mesajları yazıldı. Sadece Ankaragücü taraftarlarının olumlu bulduğu twitteki eleştiriler temelde iki gruba ayrılmaktaydı. Samsunsporlu taraftarlar Kılıç'ın Gençlik ve spor Bakanı ve Samsun milletvekili olduğu dönemlerde Samsunspor'un iki defa küme düştüğünü ve ikisinde de pek çok haksızlığa maruz kaldığını, ayrıca 2014 yılındaki Play Off finalinde Mersin İdman Yurdu'na karşı dünya futbolunda örneği olmayan bir "tarafsız sahada seyircisiz oynama" cezasına maruz kaldığını, Kılıç'ın kılını bile kıpırdatmadığını ifade ederlerken, diğer futbolseverler ise özellikle "Yaşananları onaylamadığını açıkça ortaya koyan Ankaragücü, sorumlusu olmadığı..." ifadesine dikkat çekerek, Kılıç'ın popülizm ve yanlış yaptığını, çünkü Ankaragücü camiasının tribününden yönetimine kadar olayı sahiplendiğini, hatta tutuklu başkanlarını kahraman ilan edip onun için tesis nöbeti bile tuttuklarını söylediler. "Böyle bir durumda, nasıl olup da Ankaragücü yaşananları onaylamamış oluyor?" sorusunu soran futbolseverler Kılıç'ı eleştirdiler.

Suat Kılıç'a Ankaragücü Tepkisi

EN ÇOK OKUNAN HABERLER