AK Parti'de Mustafa Demir'e karşı ittifak arayışı

AK Parti'de Mustafa Demir'e karşı ittifak arayışı

AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz açıklanmadı. Ancak, mevcut başkan Mustafa Demir'in tüm yıpranmışlığına karşın siyasi ağırlığı sayesinde favori olduğu konuşuluyor.

Adaylık sürecinin başında kendi adaylarını destekleyen parti içi güç odaklarının Mustafa Demir'in Saray çevrelerindeki gücünü gördükçe önceliklerini değiştirdikleri ve kendi adaylarını desteklemekten çok mevcut başkanı n yarış dışına itilmesi için güç birliği arayışına girdikleri ifade ediliyor.

Başkan Demir'in sahaya çıkmadığı, standart çalışma temposunu arttırmadığı gözlenirken siyasi çevreler, bunu kendisinden emin olmasına bağlıyor.

Ancak dört buçuk yıllık görev döneminde icraatlarının yarattığı rahatsızlıklar nedeniyle anketlerde partisinin oy oranının bir hayli altında kaldığı iddia edilen Demir'in her icraatının yargıya taşınması, yerel medyadan sivil toplum örgütlerine, yerel yöneticilerden bürokratlara kadar birçok çevreyle gerginlik yaşaması nedeniyle değişimi zaruri gören parti içi güç odaklarının arayış içine girdikleri fısıldanıyor.

Mustafa Demir Kendinden Emin mi?

Demir'in Asarağaç Tepesinin tıraşlanması, Ondokuzmayıs Üniversitesi'nin altındaki arazide rekor maliyetlerle bir kongre merkezini seçimi beklemeden ihale etmek istemesi gibi geri dönüşü zor işlere seçime aylar kala başlamayı planlaması Başkanın kendisinden çok emin olmasına bağlanıyor.

Kaldı ki, Partinin kurucu kadrolarında yer alan, Samsun il teşkilatını kuran, üç dönem vekilliğin yanı sıra bakanlık ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Demir'in Saraya yakın güçlü isimlerle yakın diyaloglarının olduğu biliniyor.

Suya otomatik zam, sözde akıllı trafik sisteminin yarattığı kaos, kentin altyapısının her güçlü yağmurda yetersiz kalarak sellere teslim edilmesi, Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılan icraatların bozulması, Büyükşehir Belediye binasının yenisi yapılmadan yıkılması gibi çok tepki toplayan işlere imza atan Mustafa Demir'in sandıkta partisinin oy oranını arttırıp arttıramayacağı konusunda parti içinde de endişeler olduğu kulislerde anlatılıyor.

Seçim sathı mahalline girildiğinde eski genel sekreteri Coşkun Öncel'i aday adayı olarak vitrine çıkaran Yusuf Ziya Yılmaz, kendi adaylık şansının yüksek olmadığını görünce parti içindeki farklı lobilerin desteğiyle Erdoğan Tok'u destekleyen Fuat Köktaş 'ın oluşan tablo karşısında B planında anlaşmaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Demir'e Karşı Kutsal İttifak

Siyaset dışı bir adaya sıcak bakmayan Mehmet Muş ve Çiğdem Karaaslan'ın da desteğini alabilmek için Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ın Demir'e karşı desteklenmesi konusunda mesafe aldıkları söylenen Yılmaz ve Köktaş ile bağlantılı kişilerin kontrol ettiği iddia edilen  sosyal medyadaki  bir takım hesaplar üzerinden Demir'e karşı Doğan ismini vitrine çıkarttıkları konuşuluyor

Son olarak AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yaptırılan son anketlerde aday adaylığı başvurusu olmayan Halit Doğan'ın da sorulmaya başlandığı iddiaları da perde arkasında yapılan "Demir karşıtı ittifak" senaryosunun doğru olduğunu gösteriyor.

Hal böyle olunca da kulislerde "ateş olmayan yerden bu kadar duman çıkar mı?" diye soruluyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER