CHP, Samsun Büyükşehir adayını ne zaman açıklayacak? Başkan Özdağ tarih verdi

CHP, Samsun Büyükşehir adayını ne zaman açıklayacak? Başkan Özdağ tarih verdi

Önceki gün akşam, CHP PM'de belirlenen belediye başkan adaylarıyla ilgili Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in 4'ü büyükşehir, 6'sı il olmak üzere toplam 226 belediye başkan adayının belirlendiğine yönelik açıklamalarının ardından, Samsun büyükşehir ve merkez ilçe adaylarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. İl Başkan Özdağ, tarih verdi.

"Gelecek hafta açıklanmasını bekliyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için 227 belediye başkan adayının açıklanmasının ardından gözler Samsun'da büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile merkez ilçe ve açıklanmayan diğer ilçe belediye başkan adaylarının önümüzdeki hafta toplanacak olan Parti Meclisi toplantısından sonra açıklanacağını söyledi. Özdağ, duruma göre bazı yerlerdeki belediye başkan adayı açıklamasının ise ay sonunu da bulabileceğine değindi.

Deniz Yücel önceki gün PM'nin ardından yaptığı açıklamada, Samsun'daki adaylar hakkında da bilgi vermiş, buna göre; Asarcık'ta Ali Altundal, Ayvacık'ta Zeynep Töre, Canik'te Özler Yılmaz, Ondokuzmayıs'ta Yakup Konuş, Salıpazarı'nda Ayhan Yazar ve Yakakent'te Burhan Bayrakdar ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanmıştı.

Yücel'in verdiği bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu'da ise Tanju Özcan yeniden aday gösterileceğine yönelik açıklamalarının ardından, bazı illerdeki adayları da birer birer açıklanıyor. PM toplantısında, CHP'nin iddialı olmadığı 5 il için de adaylar belirlendi. Buna göre Nevşehir'de Mehmet Bilgin, Karaman'da Recep Sarpçelik, Gümüşhane'de Bedri ağaç, Elazığ'da Coşkun Çağlar Duran, Bayburt'ta Kubilay Erel belediye başkan adayı oldu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER