Sinop'ta ilkokul öğrencilerine 'model küre' hediye edildi

Sinop'ta ilkokul öğrencilerine 'model küre' hediye edildi

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop İstiklal İlkokulu öğrencilerine 'model küre' dağıttı.


Sinop'ta İstiklal İlkokulu öğrencilerine zihin dünyalarını geliştirmek ve coğrafya eğitimlerine destek sağlamak amacıyla Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ile birlikte; Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, öğrencilere model küre verdi.
Okul bahçesinde öğrenciler ve okul yönetimi tarafından karşılanan Vali Özarslan, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ardından öğretmenler odasına geçildi. Vali Özarslan ve öğrenciler coğrafya eğitimi hakkında kısa bir sohbet ettikten sonra öğrencilere hediyelerini takdim etti. Sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Özarslan, öğretmenlerin başarı kriterlerinin yer aldığı 39 maddelik dosyayı öğretmenlere verdi.

'İsimleri değil işi önde olanları ödüllendiriyoruz'
Vali Özarslan, burada yaptığı konuşmada 'Siz öğretmenlerin de insani olarak hedefleriniz var. Sizin bunları gerçekleştirmeniz için motive olmanız lazım. İşte burada biz size bu hedeflere doğru geçen yıldan daha fazla enerji sarf eden, zümrelerine göre, meslektaşlarına göre bu hedefleri gerçekleştirirken daha çok gayret gösteren öğretmenlerimiz ödüllendireceğiz. 39 kriterimiz var; çok az daha fazla kriter bulmamız lazım. Her branş öğretmeni kendini görmeyebilir burada. Sizden destek bekliyoruz. Bazı öğretmenlerimiz okuyunca, 'Ben kendimin tanımını görmedim, benim nasıl ödüllendirileceğim anlatılmamış' diye düşünebilir. Bu öğretmenimiz ödüllendirme kriterini bize iletirse, biz ona doğrudan başarı belgesi veriyoruz. 2500 öğretmenimiz var. Şu an bilinmezliği ortadan kaldırıyoruz. İl Valisiyle öğretmen arasında doğrudan bir bağlantı kuruyoruz. Daha önce bu yoktu, biraz tesadüfler ile ödüllendirme oluşuyordu. Bu belirsizliği artık yok ettik. Çalışkanlığı, gayreti ödüllendiriyoruz. İsimleri değil, işi önde olanları ödüllendiriyoruz' dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER