Prof. Dr. Leblebicioğlu, Stanford Üniversitesi'nin akademik listesinde

Prof. Dr. Leblebicioğlu, Stanford Üniversitesi'nin akademik listesinde

Samsun'da görev yapan hekimlerden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Stanford Üniversitesi'nin dünyanın en etkili yüzde 2'lik dilimine giren bilim insanlarını bir araya getiren akademik listesinde yer aldı.

VM Medical Park Samsun Hastanesi hekimlerinden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, yaptığı yayınlarla ABD'nin Stanford Üniversitesi'nde yayınlanan sayılı akademisyenin yer aldığı listeye girdi. Liste, dünyanın en etkili yüzde 2'lik dilimine giren bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Akademik performansı değerlendirmek için bir dizi uluslararası ölçüt kullanılarak hazırlanan listedeki ölçütler arasında nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etki değeri, patent sayısı, atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi faktörler bulunuyor. Bu faktörler, bir bilim insanının akademik etkisini ve katkılarını değerlendirmek için kullanılan önemli ölçütler olarak kabul ediliyor.

Çalışmalarıyla iki farklı listede yer aldı

VM Medical Park Samsun Hastanesi'nin Medikal Direktörü olan Prof. Dr. Leblebicioğlu, yüksek kalitede yayınlar yapma, patentler geliştirme ve atıf alan çalışmalara imza atma gibi kriterlerde başarılı olarak iki farklı listede yer almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Leblebicioğlu'nun yer aldığı kategorilerden "Kariyer Boyu Etki" kategorisi, bir bilim insanının kariyeri boyunca yaptığı etkili çalışmaları değerlendirerek uzun vadeli katkıları ve sürekli başarısı olan bilim insanlarını onurlandırıyor. Bir diğer kategori olan "Yıllık Etki (2022)" kategorisi ise son bir yıl içindeki akademik performansı değerlendiriyor. Bu kategori, bilim insanlarının güncel çalışmalarına odaklanarak o yıl içindeki başarılarını vurguluyor.

VM Medical Park Samsun Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu'nun her iki listede yer almasının hem uzun vadeli başarısını hem de güncel etkisini gösterdiği belirtilerek "Bu başarı, Medikal Direktörümüzün bilimsel alandaki liderlik yeteneği ve sürekli kaliteli çalışmalar yapma kabiliyeti hakkında önemli bir tanıma işaret etmektedir. Prof. Dr. Leblebicioğlu'nun başarısı, hem kendisi hem de Türk bilim camiası için gurur kaynağıdır. Bu başarı, gelecekteki çalışmaları için motivasyon sağlayacak ve diğer bilim insanlarına ilham verecektir" ifadelerine yer verildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER