Göz kapağı estetiği ile daha genç bir görünüş mümkün

 Göz kapağı estetiği ile daha genç bir görünüş mümkün

Liv Hospital Samsun Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kağan Bekircan, göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Göz kapağı estetiğinin, üst ve alt göz kapaklarına yapılan cerrahi bir müdahale olduğunu belirten Op. Dr. Kağan Bekircan, "Blefaroplasti operasyonu ile cilt fazlalığı alınabilir ve gözün etrafını çevreleyen yağ dokusuna çeşitli müdahalelerde bulunulabilir. Bu estetik işlemiyle hastalarımıza daha canlı ve enerjik bir görünüm kazandırmak hedeflenmektedir"

 Göz kapaklarını dıştan içe doğru cilt, kas dokusu, orbital septum ve yağ dokusunun oluşturduğunu vurgulayan Op. Dr. Kağan Bekircan, "Yaşla birlikte göz kapağı cildinde sarkma ve gözü çevreleyen yağ dokusunda fıtıklaşma ve ya yağ dokusunda azalma olmaktadır. Üst göz kapağı cildindeki sarkma ile birlikte görüş alanı kısıtlanmaktadır. Alt göz kapağında ise göz kapağındaki yapıların zayıflaması sonucunda göz kapağında aşağı yönde sarkma ve göz altında şişlik oluşmaktadır. Bu durumlar hastaların görünüşünde yorgun ve üzgün bir görünüme neden olmaktadır" dedi.

"Hastaneye yatış gerekmez"

Üst göz kapağı estetiği için üst kapaktaki katlantı hattı baz alınarak fazla cilt dokusunun milimetrik olarak ölçüldüğünü belirten Op. Dr. Bekircan, "Blefaroplasti ameliyatı çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağındaki fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır. Sonrasında kesi hattına cilt altı dikiş atılarak sadece steril bant yapıştırılarak ameliyat alanı kapatılır. Bleferoplati operasyonu sonrası hastaneye yatış gerekmez" şeklinde konuştu.

"Sosyal hayata hemen dönülmesi mümkün"

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenlere değinen Op. Dr. Bekircan, "Ameliyattan sonra hastalara 24 saat boyunca aralıklı olarak göz kapaklarına soğuk uygulaması önerilir ve bu şekilde göz kapaklarındaki ödem daha az olur. Hastaların dikişleri bir hafta sonra alınır. Hastaların üst ve alt göz kapaklarında 2 hafta boyunca kızarıklık oluşabilmektedir ve bu kızarıklık 2 hafta sonrasında geçmektedir. Ameliyat izleri göz katlantı hatlarına gizlendiğinden dolayı minimaldir. Blefaroplasti ile gözlerde oluşan yorgun görünüm giderilmiş ve hastanın görüş alanı genişletilmiş olur. Hasta sosyal hayatına ve iş hayatına ameliyattan sonra hemen dönebilir" dedi.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER