Karadeniz Derbisi'nde 51. Süper Lig Randevusu

Karadeniz Derbisi'nde 51. Süper Lig Randevusu

Samsunspor ile Trabzonspor Karadeniz Derbisinde, bir Süper Lig maçında 51. kez karşılaşacaklar.

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor'a konuk olacakken, bu maçla birlikte iki takım bir Süper Lig maçında 51. kez karşı karşıya gelecekler.

Samsunspor'un 1969-70 sezonunda mücadele etmeye başladığı Süper Lig'e Trabzonspor'un da 1974-75 sezonunda çıkmasıyla birlikte başlayan Karadeniz derbisinde Trabzonspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. İki takım arasında oynanan 50 lig maçında Trabzonspor ikisi hükmen olmak üzere 31 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 9 galibiyet elde etti. 10 karşılaşmada ise beraberlik bozulmadı. Samsunspor'un 38 golüne karşılık Trabzonspor ise 94 gol kaydetti.

Trabzon'da oynanan maçlarda ev sahibi ekip 21 galibiyet alırken, Samsunspor'un 2 galibiyeti bulunuyor. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililerin 61 golüne karşılık kırmızı beyazlılar 14 gol attı.

Samsun'daki maçlarda Samsunspor'un 7, Trabzonspor'un ise 10 galibiyeti var. 8 maç beraberlikle biterken temsilcimizin 24 golüne Trabzon ekibi 33 golle karşılık vermiş.

Karadeniz derbisinde en golcü isim 9 golle Hami Mandıralı olurken, onu 8 golle Fatih Tekke izliyor. Samsunspor'dan Ertuğrul Sağlam 5, Serkan Aykut ise 4 golle bu iki ismi takip ediyorlar.

ÖZEL HABER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER