Cumhur İttifakında Aday Adaylarının Gözü Ankara'da

Cumhur İttifakında Aday Adaylarının Gözü Ankara'da

Muhalefetin ittifak yapmama kararı, Cumhur İttifakı bileşenlerini özellikle Samsun'da bir hayli rahatlatmışa benziyor. AK Parti ve MHP teşkilatlarında 17+1 beklentisinin arttığı konuşuluyor.

Ankara'dan sızan bilgilere göre Alaçam ve Asarcık ilçelerinin yanı sıra MHP Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal'ın memleketi Ladik'i alabilmek için özel çaba gösterdiği belirtiliyor.

MHP il teşkilatının Genel Merkeze sunduğu raporda MHP'nin geçmişte başkan çıkarttığı Bafra, İlkadım ve Canik gibi büyük ilçelerden birinin kendilerine verilmesini istediği, ancak bu konuda Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarındaki görüşmede gündeme getirip getirmediğinin bilinmediği söyleniyor.

AK Parti'nin muhalefetteki dağınıklık nedeniyle garanti gördüğü Büyükşehir ve birçok ilçede aday tercihini parti içi dengelere göre belirleyeceği, Erdoğan'ın bu konuda elinin rahatladığı yorumu yapılıyor.

Yeni tabloda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in isminin tekrar öne geçtiği, ancak Erdoğan'ın yakın ekibinde yer alan Çağatay Kılıç ve Milli Görüş çizgisindeki köklü geçmişi nedeniyle Ahmet Demircan'ın sürpriz biçimde açıklanabileceği iddialar arasında.

Eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın desteğini alan Coşkun Öncel ve anketlerde adı ön plana çıkan eski Vali Osman Kaymak'ın partinin ağır toplarını aşarak aday olmasına ihtimal verenler ise azınlıkta.

Fuat Köktaş'ın da adaylığı çok istediği ve Mehmet Muş'un desteğine güvendiği iddia ediliyor.

Muhalefetin elinde olan Atakum ve İlkadım Belediyeleri üzerinde dikkatle duran AK Parti'nin buraları tekrar kazanabilmek için aday seçimine özen gösterdiği ifade ediliyor. Bu nedenle bu belediyelerde siyasi tecrübesi yüksek isimlerin tercih edilebileceği belirtiliyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER