CHP'DE KİMLER ADAY OLUYOR?

CHP'DE KİMLER ADAY OLUYOR?

Samsun CHP'de Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi süreci sancılı devam ediyor.

Büyükşehirde aday kısırlığı yaşanan partide Cevat Öncü adı öne çıkmış olsa da daha tanınan bir aday beklentisinde olan Genel Merkezin eski milletvekili Hayati Tekin'le bir görüşme yaptığı, ancak Tekin'in ittifak olmaması nedeniyle isteksiz olduğu iddia ediliyor.
Uzun süredir seçim hazırlıklarını yürüten ve başka bilinen bir adayın olmaması nedeniyle ismi öne çıkan eski İnşaat Mühendisleri odası başkanı Cevat Öncü'nün il yönetimiyle ilçe adayları ve meclis üyelikleri için perde gerisinden müzakere içinde olduğu belirtiliyor.
Cevat Öncü'nün Partinin Canik Belediye Başkanlığına köylüsü olan Özler Yılmaz'ı önerdiği, son genel seçimde milletvekili listesinde arka sıralarda yer bulan Yılmaz'ı Özdağ Yönetiminin de onayladığı, başka bir başvurunun olmaması nedeniyle onun da adaylığının neredeyse kesinleştiği değerlendirmeleri yapılıyor.
CHP'de en çok merak edilen konu, Atakum Belediye Başkanlığı yarışı oluyor.
Cemil Deveci'nin ilçe ve il yönetimlerinin desteğini kaybettiği, tekrar aday olabilmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden Genel Merkezi etki altına almaya çalıştığı söyleniyor.
CHP Atakum adaylığı için ilçe başkanı Serhat Türkel'in il yönetimi tarafından birinci tercih olarak sunulduğu ifade edilirken Bayram Çelik isminin de teşkilat içinde karşılığı olduğu ifade ediliyor.
CHP milletvekili Murat Çan'ın gönlünde Dr. Murat Erkan olduğu iddia edilirken Turgay Özçelik ismini destekleyenler olduğu belirtiliyor.
CHP içinden sızan bilgilere göre partinin Alaçam ve Yakakent ilçelerinde seçime oldukça iddialı isimlerle girmeye hazırlanıyor.
İlkadım ve Havza'da sağ partilerin arasından sıyrılıp seçime ortak olmanın hesapları yapılırken diğer ilçelerde çok ümitvar bir hava görünmediği söyleniyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER