Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yeşil Kampüs sıralamasında Dünyada ilk 500'e girdi.


Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye'deki 10 pilot üniversite arasında yer alan ve Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödüllü üniversite, Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından yapılan GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında son iki yılda 621'inci sıradan 357'nci sıraya yükseldi. Böylece 264 üniversiteyi geride bırakan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya daha imza attı. Üniversite ve toplumların küresel iklim değişikliğine dikkatini çekmek ve enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve çevre bilinci konularında farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında 2021 yılında 621'inci sırada yer alan üniversite, geçen yıl 442. sıraya yükselmişti.
Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, geçen yılın sıralamasında 2021 yılı sıralamasına göre 179 basamak yükselirken bu yıl ise 2022 yılı sıralamasına göre 85 üniversiteyi geride bırakarak 357'nci sırada yer aldı. Böylece Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya imza atan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, ayrıca bu alanda dünyada ilk 500 üniversite arasındaki konumunu da korudu. Üniversitelerin çeşitli kategorilerde değerlendirilerek sıralandığı '2023 Greenmetric Dünya Üniversiteler' sıralamasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, su kullanımının dikkate alındığı 'Su', kampüs ortamı ve altyapının değerlendirildiği 'Yerleşim ve Altyapı', üniversitelerin enerji kullanımı ve iklim değişikliği konularına gösterdiği ilgiyi ifade eden 'Enerji ve İklim Değişikliği', sürdürülebilirlik konularının incelendiği 'Eğitim ve Araştırma', kampüslerdeki ulaşım sistemlerinin incelendiği 'Ulaşım' ve atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin dikkate alındığı 'Atık' kategorilerinde toplamda 7025 puan elde etti. 2022 yılı sıralamasında aynı kategorilerde toplam 6325 puan alabilen üniversite, 2021 yılında ise 4850 puan alabilmişti. Böylece bu yıl değerlendirmede 700 puan daha fazla alan üniversite, son iki yılda ise puanını toplamda 2175 artırdı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 'GreenMetric Dünya Yeşil Kampüs sıralamalarında geçen sene olduğu gibi bu sene de yükselişimizin sürüyor olmasından mutluyuz. Bu alandaki çalışmalar kararlılıkla sürecek. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yapılacak sıralamalarda üniversitemizin çok daha iyi noktalarda yer alacağına inanıyorum' dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER