Samsun'da Deniz Turizmi Çalıştayı

Samsun'da Deniz Turizmi Çalıştayı

Samsun Valiliği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile 'Samsun Deniz Turizmi Çalıştayı' Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirildi.

Turizm sektörünün önemli temsilcileri ile birlikte, çok sayıda akademisyenin ve belediye başkanlarının katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun'un deniz turizmi açısından çok önemli alternatiflere imkan sağlayacak potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Samsun'da Deniz Turizmi Çalıştayı

Samsun'da dört mevsim turizmin gerçekleştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi anlamında, yeşilden maviye bir yolculuk anlamında deniz turizmi çalıştayının büyük önem taşıdığını dile getiren Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Bu çalıştayın Samsun'un deniz turizminden alacağı katkıyı güçlendireceğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye 100 yılı içerisinde, Aralık ayı içerisinde deniz, tarihi kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi alanlarında gerçekleştirmeyi planladığımız ve ulusal çapta turizm duayenlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, dernek ve kulüplerimiz ve üniversitelerimizin öğretim üyeleri ile bir araya gelerek yapacağımız çalıştaylarımızdan ilki olan 'Deniz Turizmi Çalıştayı'nı gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Samsun, Kuzeyin yıldızı olarak dikkati çekiyor"

Samsun'un tarımdan eğitime, sağlığa, sanayide olduğu kadar yaz, kış, doğa, spor, kaplıca, inanç, kültür, tarih ve sağlık turizmi açısından önemli bir destinasyona sahip olduğunu ifade eden Vali Tavlı, "Samsun doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve özellikle de coğrafi konumundan elde ettiği avantajlarıyla kuzeyin yıldızı olarak herkesin dikkatini çekmektedir. Özellikle her yıl 6-7 milyondan fazla göçmen kuşun misafir edildiği ve Türkiye'deki 500 kuş türünden 365'ine ev sahipliği yapan Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü Samsunumuzda dünyaca ünlü kuş cenneti bulunmaktadır. Bunun yanında Samsunumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehri olarak da adlandırılmaktadır. Bu şekliyle Samsun, tarihi büyük bir anlamı da taşımaktadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Samsun'a kazandırdığı Samsun Müzemizin de inşaatı bitti ve yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceğiz.

Samsun'da Deniz Turizmi Çalıştayı

Samsun'un kadim bir şehir olarak çok farklı medeniyetlere imza atmış bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu anlatan Vali Tavlı, bugüne gelindiğinde Samsun'un plajları, sahil ve kumsalları ile birlikte deniz ürünlerindeki zenginliğin deniz turizmi için büyük potansiyeller barındırdığına değindi.

Samsun'da Deniz Turizmi Çalıştayı

EN ÇOK OKUNAN HABERLER