Emlak Ve Araca Yatırım Yapılır Mı?

Emlak Ve Araca Yatırım Yapılır Mı?

Samsunsonhaber'de Yusuf Demircioğlu, emlak ve araç fiyatları düşecek mi? Emlak ve araca yatırım yapılır mı? Sorularını yanıtladı.

Özellikle Mehmet Şimşek'in ekonominin patronu olmasının ardından hükümetin, son dönemde faizleri arttırarak emlak ve araca olan talebi azaltmaya çalıştığını dile getiren Yusuf Demircioğlu, "Bu durum son dönemde emlak ve araç piyasasında etkilerini göstermeye başladı. Piyasalar durağanlaşınca küçük fiyat düşüşleri göze çarpıyor" dedi.

Maliyet enflasyonuna dikkat çekerek bu durumun uzun sürmeyeceğini belirten Yusuf Demircioğlu, Hükümetin talep enflasyonunu düşürmeye yönelik hamlelerinin maliyet enflasyonu üzerinde bir etki oluşturmayacağını bu durumun da yeniden emlak ve araç fiyatlarında artışa neden olacağını söyledi.

Mevduat fazilerinin ne kadar yüksek olursa olsun enflasyonun altında kalacağını belirten Demircioğlu, emlak ve araç yatırımı yapacakların ellerinde fırsat varsa değerlendirmeleri gerektiğine değinerek şunları söyledi: "Hepimizin malumu üzerine ülkemizin kronik sorunlarından olan yüksek enflasyon; birikimlerimizi, varlıklarımızı kemiriyor, alım gücümüzü düşürüyor. Bu ortamda parayı korumanın en iyi yolu da emlak yatırımıdır. Barınma, insanın temel ihtiyaçlarından biri olduğu için, resmi enflasyon ya da şartlar ne olursa olsun, fiyatlar artma eğilimindedir. Gayrimenkul sektörü, hayatın ve matematiğin gerçekliklerine yakın hareket ederek, yatırımcısını enflasyondan korumayı başarır."

 emlak   araba  ekonomi

EN ÇOK OKUNAN HABERLER