30 yıldır Dünya'yı gezen Harun Çelik, masalsı ülkeleri anlattı

30 yıldır Dünya'yı gezen Harun Çelik, masalsı ülkeleri anlattı

Seyyah, yazar ve yönetmen Harun Çelik, Samsunsonhaber'de Hayatın İçinden programında Dilşah Hilal Atmaca'nın konuğu oldu.

Kırgızistan ve İran gezisinden döner dönmez ayağının tozu ile Samsunsonhaber'e konuk olan Seyyah, yazar ve yönetmen Harun Çelik bu ülkelerle ilgili doğru zannedilen yanlışları aktardı.

Çelik, İran'ın son derece güvenli ve masalsı bir ülke olduğunu keydederek; " Uluslararası medya kuruluşları İran'ı bizlere çok farklı gösteriyor. ABD'nin İsrail'in görmemizi istediği şekilde bir medya propagandası uygulanarak İran'a bu şekilde bakmamız isteniyor. Maalesef bizler de komşumuza ve Türkçe ile rahatça dolaşabileceğimiz bu güzel ülkeye onların gözünden bakar hale geldik. Oysa medeniyetlerin kültürel miraslarının güzellikte birbiri ile yarıştığı bu ülkeyi vatandaşlarımızın da kendi gözleri ile görmesini isterim" dedi.

Türklerin ön yargılarını bir kenara bırakarak tanımlamaya değil tanımaya çalışarak İran, Kırgızistan ve Özbekistan coğrafyalarını mutlaka görmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER