Samsun AK Parti'de sessiz temayül

Samsun AK Parti'de sessiz temayül

AK Parti'de teşkilatın eğilimlerini tespit etmek için yapılan temayül yoklamasının önceki yıllara oranla heyecansız geçtiği gözlerden kaçmadı.

AK Parti'de dün gerçekleştirilen temayül yoklamasının önceki yıllara oranla heyecansız geçtiği gözlerden kaçmadı.

Bunun en önemli sebebinin partide önceki yıllarda yapılan temayül yoklamalarına bakılarak bu uygulamanın sembolik olduğu ve sonucu pek fazla etkilemediği olduğu belirtiliyor.

Sonuçların gizli tutulması, Genel Merkezin anketlere daha fazla önem verilmesi, siyasi tecrübe ve sadakat gibi kriterlerin öne çıkması gibi faktörler nedeniyle temayül yoklamasının sonuca etkisinin pek olmayacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temayül yoklamaları ile teşkilatları diri tutmayı ve seçim havasına sokmayı amaçladığını belirten siyaset gözlemcileri, durumun partililer tarafından da kanıksandığını ve bu nedenle heyecansız bir temayül yaşandığını dile getiriyor.

Büyükşehir adayının temayül yoklamalarında hiç yer almayan, başvuru dahi yapmayan bir isim olmasının sürpriz olmayacağını söyleyen gözlemciler, aralık ayı ortalarında önce Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirleneceğini; ardından yıl başına doğru ilçe adaylarının da açıklanacağını tahmin ediyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER