Samsun'da tirit nerede yenmez?

Samsun'da tirit nerede yenmez?

Dillere destan olan Kavak mutfağının yöresel yemeği tirit sezonu başladı. Ancak, tiridi yediğiniz yeri iyi seçmeniz lazım.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde yıllardır yaşatılan kültür mirası ve ilçeye özgü lezzetlerden biri olan kaz tiridi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sezonu açtı. Ancak, Samsun'un güney ilçelerine ait bu lezzet usta ellerde yapılmadığı zaman yiyenlere pişmanlık veriyor.

Samsun'da tirit dendiğinde en çok adı geçen Kavak İlçesi'nde de bu lezzete leke çalan örnekler karşımıza çıkabiliyor. Kavak Belediyesi Sosyal Tesisi Tirit Evi maalesef bu mekanlardan bir tanesi. İlçede özellikle soğuk kış gecelerinin sohbet ve muhabbet yemeği olarak bilinen tirit sezonu boyunca yaklaşık 5 bin dolayında kaz tüketildiği Kavak'ta bu lezzet için önerilmeyen bir mekan varsa o da Kavak Belediyesi Sosyal Tesisi Tirit Evi.

Ünü artık Samsun sınırları aşan ve Karadeniz illeri başta olmak üzere birçok bölgeden insanın tatmak istediği tirit, havaların soğuması ve kazların yağlanması ile daha lezzetli bir hal alıyor. Ancak, usta eller tarafından yapılmayınca da tadanların hüsrana uğraması ve tirit kültürüne leke çalınan bir sonuç ortaya çıkıyor.

samsunsamsun haber kavak  samsunhaber tirit  

EN ÇOK OKUNAN HABERLER