Ekmek Peşinde Sallanan Direksiyon

Ekmek Peşinde Sallanan Direksiyon

Samsun'da bir belediye otobüsü ve şoförünün karıştığı kaza sonrası gelişen süreçte, otobüs şoförlerine karşı kamuoyunda 'mobbing' uygulandığı iddiaları huzursuzluk yarattı.

Bizim gazetecilik mesleğinde "atlatma haber" diye bir deyim vardır. Bu süreçte gazeteci, bazen hiç kimsenin fark etmediği önemli bir ayrıntıyı yakalar ve bir anda gündem yaratan bir habere imza atabilir.

İşte Samsunsonhaber de geçtiğimiz günlerde Samsun'da meydana gelen bir trafik kazası sonrası böyle bir atlatma haberi yakalayarak bir gazetecilik başarısına imza atmayı başardı.

Bir belediye otobüsü, yol kenarında park eden araçlara çarparak bir kazaya yol açmış ve sonrasında, doğal olarak bu tatsız olay tüm medyada yer almıştı.

Ancak bu kazada bir tuhaflık vardı. Tecrübeli bir otobüs şoförünün böyle bir kazaya karışması olası değildi.

Bu şüpheli durumun izini süren Samsunsonhaber muhabirleri bomba bir haberi yakaladı.

Otobüs şoförünün kanında uyuşturucu maddeye rastlanmıştı. Yakaladığımız atlatma haber, büyük yankı uyandırıp büyük ses getirdi.

Bu normal bir durum aslında; çünkü toplu taşıma araçlarına kendi canımızı ve sevdiklerimizin canını emanet ediyoruz. Bu görevi yapan şoförlerin mesleğinin erbabı olması kadar bedenen ve ruhen sağlıklı olması da gerekiyor.

Aldığımız duyumlara göre, görevini layıkıyla yerine getirmeyen birisi sebep gösterilerek; ekmeğinin peşinde, çoluk çocuğunun rızkını kazanmak için direksiyon başında bir ömür geçiren tecrübeli şoförlerimize trafikte "mobbing" uygulanmaktadır.

Bir şoförün kanında uyuşturucuya rastlanmış olması, kesinlikle bir meslek grubunu şaibe altında bırakmaz.

Her meslek gurubunda yanlış yapanlar olabilir.

Öğretmen, polis, mühendis, avukat, fırıncı ya da gazeteci!

Hiç fark etmez, her meslek gurubunun içinden böyle birisi çıkabilir.

Ve bu durum asla o meslek gurubunu tamamen suçlu ilan etme hakkını kimseye vermez.

Samsun'da belediye otobüsü sürücüsü, makinist, servis şoförü, minibüsçü, taksici mesleğini layıkıyla yapan binlerce insan var.

Her birisi evine ekmek parası götürebilmek için direksiyon başında bir ömür geçiriyor.

Şoförlerimizi topyekün suçlama hakkına sahip değiliz. Bu konuda çok titiz davranmalıyız.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER