Murat Çan; 'İlkadım Meclisinde okunan şiir Türk kadınını temsil ediyor'

Murat Çan; 'İlkadım Meclisinde okunan şiir Türk kadınını temsil ediyor'

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, İlkadım Belediye Meclisi'nde CHP Meclis Üyesi Hatice Çakır'ın okuduğu bir şiir üzerinden AK Partili ve MHP'li grup başkanvekillerinin vermiş olduğu tepkiyi eleştirdi, Çan, 'Bu şiirden başka anlamlar çıkarmaya çalışanlar büyük bir yanılgı içerisindedir' dedi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Onur Atını önünde toplanan CHP'li üyelerle bir araya gelerek CHP'li Meclis Üyesi Hatice Çakır'ın okuduğu şiirinden başka başka anlamlar çıkaranların büyük yanılgı içerisinde olduklarını söyledi.

İlkadım Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Hatice Çakır'ın mecliste okuduğu şiirin Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü münasebetiyle okumuş olmasına rağmen, gösterilen tepkinin son derece yanlış olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Okunan şiir birileri tarafından bizce anlaşılamamış ama kendi mantık çerçevesi içerisinde anlamak istedikleri gibi anlamışlardır. Hal odur ki şiirde, Nene Hatun'dan Kara Fatma'ya kadar bütün kadınlarımızdan bahsediliyor" diye konuştu.

Murat Çan; 'İlkadım Meclisinde okunan şiir Türk kadınını temsil ediyor'

İlkadım Belediye meclisinde okunan şiirden başka anlamlar çıkarmaya çalışanların büyük bir yanılgı içiresinde olduklarını ifade eden Murat Çan, "Halbuki, birkaç gün önce şekillenen, MYK'mız ortada duruyorken bu şiiri yanlış bir şekilde algılayanlar ve yanlış bir şekilde algılamaya meftun olanlar büyük bir yanılgı içerisindedir. Bu şiirde kasıt arayanlar hiçbir şey bulamayacaklardır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyet Halk Partisi toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya ve Cumhuriyetimizin 2'inci yüzyılında Cumhuriyetin kuruluş felsefesine davranmaya her geçen gün bir önceki günden çok daha kararlı, çok daha tutarlı ve de çok daha çalışkan bir şekilde gayret edeceklerdir" şeklinde konuştu.

"Bu şiir Türk kadının eşit yurttaşlık hakkından söz ediyor!"

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ise, Hatice Çakır tarafından okunan şiirin Türk kadının Atatürk sayesinde elde etmiş olduğu eşit yurttaşlık hakkından söz ettiğini söyledi. Başkan Telatar, "Bugün 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetin tam da anlamına binaen İlkadım Belediye Meclisi'nde kadın üyemiz Sayın Hatice Çakır'ın okumuş olduğu şiire karşılık, AKP ve MHP'li grup başkanvekillerinin vermiş olduğu tepki üzerine, bir açıklama yapmayı zorunlu bulduk. "Cumhuriyet, elbette Atatürk devrim ve ilkeleri kadınlarımıza çok şey kazandırmıştır. Başta seçme ve seçilme hakkını dünya ilk defa Büyük Atatürk sayesinde Türk kadını elde etmiştir. Kısacası Türk kadını eşit yurttaşlık hakkına kavuşmuştur. Bu anlamda Sayın Hatice Çakır, bütün kadınları temsilen cumhuriyet bayramının 100. Yılı nedeniyle İlkadım Belediye Meclisi'nde bir şiir okumuştur. Bu şiirde anlatılmak istenen aslında tüm kadınların eşit yurttaşlık hakkına sahip olmasının özüdür. Bu anlamda kendisini kutluyoruz. Bütün Cumhuriyet kadınlarının yanında olduğumuzu onlarla birlikte yaşam biçimimizi belirliyoruz" diye konuştu" ifadelerini kullandı.

Murat Çan; 'İlkadım Meclisinde okunan şiir Türk kadınını temsil ediyor'

Samsun Onur Anıtı önünde birçok CHP'li kadın üyenin de hazır bulunduğu programda Hatice Çakır tarafından aynı şiir tekrar okundu.

Murat Çan; 'İlkadım Meclisinde okunan şiir Türk kadınını temsil ediyor'

EN ÇOK OKUNAN HABERLER