Samsun'da işte Ak Partide seçim öncesi adı geçen şok isimler!

Samsun'da işte Ak Partide seçim öncesi adı geçen şok isimler!

Samsun'da yerel seçimler yaklaştıkça siyasetin tansiyonu da yavaş yavaş yükselmeye başladı. Samsun AK Parti'de Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerde aday olabileceği dile getirilen isimler de kulislerde konuşulmaya başlandı.

MEHMET MUŞ, YUSUF ZİYA YILMAZ, ÇİĞDEM KARAASLAN

AK Parti'de yeni anayasa hazırlıkları nedeniyle meclis gurubunun eksilmemesi açısından mevcut vekillerin istisnalar hariç aday yapılmasına ise olumsuz bakıldığı iddia edildiğinden Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz Ve Çiğdem Karaarslan gibi potansiyel isimlerin adaylık şanslarının olmadığı konuşuluyor.

 

YUSUF ZİYA YILMAZ'IN HAMLESİ

AK Parti'de herkes Samsun Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve şimdiki AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ın hamlelerini konuşmaya başladı.

Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Samsun'la ilgili sunduğu raporda partinin yerel seçim oylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçim performansının yanında çok sönük kaldığına dikkat çektiği ve Büyükşehir'e aktif siyasete bulaşmamış yeni bir ismi aday göstermek gerektiğini söylediği, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise "önereceğiniz isimleri anketlerde bir yoklatalım" cevabını verdiği iddia ediliyor.

 

GÜNHAN ULUSOY

Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu hamlesinin ardından kendisinin ilk düşündüğü isim Ulusoy Şirketler Gurubu'nun kurucusu rahmetli Fahrettin Ulusoy'un genç ve başarılı oğlu Günhan Ulusoy olduğu belirtilirken, Günhan Ulusoy'un ise, şimdilik siyasetten uzak durmak istediği, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emri olmadığı taktirde böyle bir başvuru yapmayı düşünmediğini söylediği belirtiliyor.

 

COŞKUN ÖNCEL

Yerel seçimler için yaptırılan anketlerde Yusuf Ziya Yılmaz'ın yakın ekibinde olan Coşkun Öncel'in isminin de sorulmaya başlandığı dikkat çekiyor.

Günhan Ulusoy'dan istediği cevabı alamayan Yusuf Ziya Yılmaz'ın B planı olarak Coşkun Öncel ismini ileriye sürdüğü de diğer dikkat çeken gelişmelerden birisi olarak öne çıkıyor.

 

TURAN ÇAKIR

Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Atakum için Turan Çakır konusunda bastırdığı da konuşuluyor. Ancak Atakum'da eski başkanlar Adem Bektaş ve İshak Taşçı'nın arkasının çok kuvvetli olduğu ifade ediliyor.

 

OĞUZHAN SERİNKAYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan'ın ise, danışmanı Oğuzhan Serinkaya için zemin yokladığı söyleniyor.

 

MUSTAFA DEMİR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir her yerde sağlık sorunlarını aştığını anlattığı ve tekrar aday olabileceğini paylaştığı biliniyor. Bu nedenle Mustafa Demir'in mücadeleyi ve başkanlık koltuğunu bırakmaya niyeti yok gibi gözüküyor.

 

FUAT KÖKTAŞ

AK Parti eski milletvekillerinden Fuat Köktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çok istekli olduğu belirtiliyor. Samsun'da teşkilatın önemli isimlerinden birisi olan Fuat Köktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının gönlünde yer aldığı iddia ediliyor.

 

YRP DETAYI: OSMAN KAYMAK ve CEMAL YILMAZ DEMİR!

Yeniden Refah Partisi'nin Samsun'da AK Parti'ye Samsun Eski Valisi Osman Kaymak ya da eski vekillerden Cemal Yılmaz Demir'i ortak aday olarak önerdiği iddialar ediliyor. Öte yandan AK Parti'nin Osman Kaymak'ın YRP adayı olarak çıkması olasılığından rahatsız olduğu da belirtiliyor!

 

AHMET DEMİRCAN

Öte yandan Numan Kurtulmuş ekibinde olan eski bakan, üç dönem kuralına takılan isimlerden Ahmet Demircan'ın da adaylık için kulis yaptığı iddia ediliyor. Seçim öncesi testler için törenle açılacak olan Şehir Hastanesi'nde onun imzası olduğuna dikkat çekiliyor.

 

ÇAGATAY KILIÇ

Bir diğer eski bakan Çağatay Kılıç isminin de adaylar arasında isminin geçtiğini son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimlerden birisi olan Çağatay Kılıç'ın adaylığı da bu nedenle muhtemel gözüküyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER